Vancouver Island University (VIU) ligger i den fina kuststaden Nanaimo på östra sidan av Vancouver Island i Kanada. Naimo är den största staden på Vancouver Island och en riktigt fin studentstad  som bjuder på ett rikt publiv och närhet till havet! Härifrån kan du enkelt ta dig till Vancouver med färja (1,5 timme) där du kan du bland annat kan ta del av shoppning, myllrande folkliv, restauranger och klubbar. På VIU finns däremot det mesta du kan tänkas behöva!

Vackert campusområde

Studera utomlands i Kanada på Vancouver Island University på blueberry.nu

VIU har fantastiskt läge! Att promenera mellan lektionerna kan se ut som på bilden ovan och när du sitter och pluggar på universitetsbiblioteket blickar du ut över havet och ser bergskedjorna runt omkring.

Sportmöjligheter

Kille paddlar i Kanada

På Vancouver Island University finns många sportklubbar, varav ett flertal är riktigt framgångsrika – basketlaget, fotbollslaget och volleybollaget har alla vunnit ett flertal regionala och nationella mästerskap. Om du inte själv vill gå med i ett team kan du alltid nyttja universitetets gym, vilket är helt kostnadsfritt för dig som student eller kanske signa upp dig för en yoga- eller paddelklass.

VIU student unionPlugga i Kanada på Vancouver Island University på blueberry.nu

VIU student union club arbetar för att studenter ska få en bra och kul studietid, ex. anordnar dem event, ger bort gratis mat, samordnar studentklubbar och mycket mer! Med andra ord kommer du inte blir uttråkad och som internationell student är det väldigt lätt att hitta vänner och likasinnade.

Spännande kursutbud

Vancouver Island studera studenter

På VIU kan du välja mellan över 200 program och fristående kurser, här kan du studera unika program som Adventure Tourism, Leisure Management, Marine Conservation eller något mer traditionellt som Business eller Theatre and Visual Arts. På campus finns ett galleri och även en egen teater där många föreställningar äger rum under året. Oavsett vilket ämnesområde du är intresserad av eller vilken typ av utbildning finns säkerligen något som passar i universitetets prisvärda utbud!

Många bra boendealternativ för studenter

Studera på Vancouver Island University i Kanada på blueberry.nu

Som student på VIU kan du välja att bo på något av universitets campusboenden. Som internationell förstaårsstudent garanteras du studentboende och kan ex. välja att bo i traditional house, vilket liknar studentkorridor i Sverige, i lägenhet tillsammans med ett fåtal andra studenter eller i ett hus tillsammans med andra studenter men med ditt eget sovrum.

Har du fått upp ögonen för Vancouver Island University och vill veta mer? Kolla in VIUs utbud här!

Eller kontakta oss för mer information.

Johanna Aspeteg

Marketing Manager - Mammaledig