Student i Liverpool – prisvärda restauranger

Per Liestam, 7 aug, 2014

Alla som varit student under en längre period vet att det inte alltid är det lättaste rent ekonomiskt. Man har en begränsad budget att röra sig med, och även om man jobbar extra är det svårt att få pengarna att räcka till.

Detta är kanske extra tydligt när man studerar utomlands, då det kan vara svårare att hitta extrajobb, man får alla pengar från CSN utbetalade i en klumpsumma som ska räcka hela resan och dessutom är levnadsomkostnaderna i vissa länder dyrare än andra. Framför allt finns det massor av saker som man vill se och göra i ett nytt land!

Är du en av alla de som har en begränsad budget när du tittar på vart du ska åka, så vill jag passa på att tipsa om en av våra nyaste destinationer: Liverpool.

Denna ort i nordvästra England är mest känd för att vara hem åt Beatles och fotbollsklubben Liverpool FC – men det finns mycket mer att upptäcka.

Här är levnadsomkostnaderna mindre än i många andra engelska städer, och när man jämför priser på språkkurs och boende så ser man att Liverpool är den ort där man har mest pengar över.

Här nedan tänkte jag därför tipsa om 5 bra budgetrestauranger så att man kan gå och lyxa till det en kväll – även som student.

Ät billigt i Liverpool
Att gå ut och äta är en typisk lyx som ofta får stryka på fötterna när man är student. När jag själv var student i England märkte jag dock att det finns massor med trevliga restauranger som har bra studentrabatter eller som bara är lite billigare. Det som är en lyx här hemma går alltså att göra, även med en budget, i England.

Därför kommer här de 5 bästa budgetrestaurangerna i Liverpool.

1. The Garden
The Garden är ett trendigt café som fokuserar på vegetarisk mat i trevlig miljö. Allting går att köpa som take-away men med restaurangens stora glasfönster är det härligt att sitta kvar och äta på plats också. Här kan man få sallader, smörgåsar och olika ”dagens specialare” som är väldigt prisvärda. Även de ”små” portionerna är generösa och en låda med mixad sallad och bröd landar på bara 3.95 GBP. Helt klart prisvärt!
Hitta hit: 88 Wood Street, www.liverpoolunderlined.co.uk
Prisexempel: Frukost: £2.95-£6.25. Lunch/Middag: £3.95-£6.75.

2. Bakchich
Jag är ett stort fan av libanesisk mat och Bakchich är en riktig pärla. Här serveras traditionell ”street food” som meze, falafel, kolgrillat kött och shawarma wraps i en trevlig miljö som känns modern och ungdomlig. Restaurangen är självklart något anpassad för den engelska smaken, men rätterna håller ändå en hög nivå.
Hitta hit: 54 Bold Street, www.bakchich.co.uk.
Prisexempel: Wraps/Sallader: £3.50-£5.95. Större rätter: från £6.95.

3. Bold Street Coffee
Jag älskar mysiga caféer men någonting som nästan alltid får stryka på foten är maten. Det är inte sällan man bjuds på sladdriga sallader och trista mackor – speciellt i ett land som England där de verkar tro att den enda smörgåsen som räknas är en som är trekantig. Därför är Bold Street Coffee en sådan positiv överraskning. Här kan man få ”riktiga” smörgåsar med pålägg som brieost och salami eller champinjoner. Dessutom har de alltid en Dagens Soppa som serveras med bröd. Jag älskar soppa, det finns ingenting bättre en grå regnig höstdag (och sådana finns det många av i Liverpool).
Hitta hit: 89 Bold Street, boldstreetcoffee.co.uk
Prisexempel: Frukost: £2.50-£6.95. Smörgås/Sallad: från £2.80

4. Etsu
Den här japanska restaurangen är lite i dyraste laget när det kommer till middagen, men de erbjuder en riktigt prisvärd lunch. Här kan du hitta flertalet olika bento-lådor för under £10. Dessutom är personalen väldigt trevlig, vilket gör lunchen till en riktigt trevlig tillställning.
Hitta hit: 25 The Strand, etsu-restaurant.co.uk
Prisexempel: Lunch: £7.95-£10.95

5. Salt House Tapas
Vem gillar inte tapas? Den här restaurangen gör fantastiska små tapasrätter på riktigt bra råvaror. Som alltid är tapasrestauranger bäst när man är ett gäng som ska äta tillsammans. Det är då maten verkligen kommer till sin rätt och man har möjlighet att smaka många olika saker. På Salt House Tapas erbjuds en lunchmeny bestående av 3 tapasrätter från en något mindre meny samt restaurangens egna surdegsbröd för bara £10.9o. Dessutom finns en nätt liten drinklista med cocktails från £5.95.
Hitta hit: 1 Hanover Street, salthousetapas.co.uk
Prisexempel: Lunch: £10.90. Tapasrätter: från £2.50

Jag hoppas att den här listan kan vara till hjälp när ni väl bestämt er för Liverpool. Vill ni veta mer om Liverpool som stad, eller vår språkskola LILA*, kontakta Vera på vera@blueberry.nu eller ring 08-4426760.

Per Liestam

Previous Marketing Manager