Studentstäder utomlands

Per Liestam, 23 dec, 2008

Jag spenderade helgen i Uppsala där jag bevittnade en disputation i anrika Gustavianum. Runt om i centrum var det julmarknader, ljusslingor i träden och ett sjudande folkliv. Cyklar stod parkerade överallt och studenter vandrade omkring mellan de olika nationerna.


I Uppsala Nya Tidning kunde man läsa om hur kommunen och näringslivet försökte marknadsföra Uppsala som mer än bara en universitetsstad med en domkyrka. I enkätsundersökningar framgår det dock tydligt att det är just studenter som nästan alla tänker på när det gäller Uppsala.

Uppsala, en studentstad med domkyrka

Uppsala är en klassisk studentstad. Förutom anrika universitetet så brukar studentstäderna kännetecknas av ett aktivt student- och uteliv och resonabla priser. Som student är det lätt att lära känna andra studenter då de flesta studenterna är nyinflyttade och kontaktsökande. Med andra ord är det en perfekt plats att studera på, inte minst för utländska studenter. Här tänkte jag därför tipsa om några utländska studentstäder.

Salamanca är något av Spaniens Uppsala. Staden ligger ett par timmars bussresa från Madrid i centrala Spanien. Det är en mysig stad med ett aktivt studentliv. Den självklara mötesplatsen är vackra Plaza Mayor, stadens stora torg. Salamanca är den perfekta orten att studera spanska på. Många spanjorer anser att det är här man pratar den renaste spanskan.

I England är Oxford och Cambridge de klassiska studentstäderna. Andra studentstäder är Heidelberg i Tyskland, Bologna i Italien och Montpellier i Frankrike.

Per Liestam

Previous Marketing Manager