”IED – ett förstklassigt designinstitut”. Sommaren 2012 åkte Bluberrys Stina Lindgren ner till IED i Italien för att besöka campuset. Stina har alltid haft ett stort hjärta för Medelhavsländerna och har själv bott i Barcelona efter gymnasiet. Väl på plats slogs hon av IED:s inspirerande lokaler och studenters chans att visa upp sina kreationer.


Så här skriver Stina om skolan och känslan på campuset:
”IED är centralt beläget med väldigt fräscha, modernt inredda klassrum och lokaler. Jag fick verkligen känslan av att det är ett förstklassigt designinstitut! Datorsalar och de flesta klassrummen är utrustade med moderna Mac-datorer, studenter behöver alltså inte ta med egna laptops.

Studenter på IED

De olika avdelningarna på IED ligger nära varandra förutom ”Moda Lab”, som ligger ca 30 min promenad från resten av undervisningsbyggnaderna. Moda Lab är en häftig lokal där sistaårs studenter ställer ut sina ”sistaårsprojekt” under sommaren. Mycket imponerande!

Samtliga byggnader har lounge-rum, där studenter kan sitta och arbeta efter lektionstid eller bara umgås med klasskamrater.

Studenter på IED ges bra möjligheter till att delta i evenemang, seminarier och tävlingar. Bland annat har 8 studenter som visat up sina kreationer på ”Moda Lab” deltagit i Milano Fashion Week.”

IED är skolan för dig som har en brinnande passion för design! Det anses vara en av världens ledande högskolor inom ämnen som inredningsdesign, illustration, grafisk design, modedesign och foto. Institutet är beläget på fem orter i Italien: Milano, Rom, Florens, Cagliari och Venedig.

Rom
Rebecka Siwerz