Studera engelska i USA, Australien och övriga världen

Per Liestam, 4 jun, 2015

Du har antagligen inte missat att CSN har ändrat sina regler när det gäller studiemedel för att studera utomlands. Exakt vad de nya regler innebär kan du läsa mer om på vår hemsida; jag tänker inte gå in på detaljer i just den här texten.

Men en förändring som de nya reglerna innebär är att man nu mer kan få studiemedel för att studera europeiska språk även utanför Europa. Det vill säga – helt plötsligt kan du läsa engelska i USA eller Australien eller Spanska i Argentina. En helt ny värld av möjligheter alltså! Det enda kravet är att du måste vara borta i minst 13 veckor, till skillnad från inom Europa där det alltså räcker med 3 veckor.

Dock är det inte så enkelt att man bara kan kasta sig iväg. Språkskolorna behöver, av naturliga skäl, uppfylla vissa krav för att CSN ska godkänna dem. I praktiken innebär det att många skolor behöver prövas av CSN (dessa är markerade med en blå CSN-logga på vår hemsida). För dessa skolor gäller speciella bokningsregler:

”Vi har ett specialerbjudande till dig som anmäler dig till en språkkurs på 13+ veckor i USA, Australien, Nya Zeeland, Sydafrika eller Latinamerika i höst. Om du anmäler dig senast 3 månader innan kursstart till en språkkurs som startar under perioden 1/7-1/12 2015 så låter vi dig avboka helt gratis fram till 30 dagar innan kursstart om du nekas CSN på grund av att skolan eller kursen inte godkänns. Om du avbokar mindre än 30 dagar men mer än 14 dagar innan kursstart av denna orsak så kommer vi inte heller att ta ut någon avbokningskostnad från Blueberry men vi reserverar oss för avbokningskostnader från boende och skola som kan tillkomma i detta läge. Därefter gäller ordinarie bokningsvillkor.”

Några av våra skolor är dock redan godkända av CSN så här är det fritt fram att söka:

Australien

Nya Zeeland

Sydafrika

USA

En lista över alla orter, och skolor, där du kan läsa engelska hittar du lättast här.

Ring oss på 08-4426760 eller maila info@blueberry.nu om du har några frågor eller vill veta mer om att åka på språkresa och studera engelska.

 

Per Liestam

Previous Marketing Manager