Studera i Kapstaden

Per Liestam, 20 feb, 2014

Under min januariresa till Kapstaden, som jag har berättat om tidigare här på bloggen, tog jag även chansen att besöka flera av de språkskolor och volontärprojekt Blueberry samarbetar med. Hit kan du åka året runt för att förbättra din egen engelska, lära ut engelska i lokala skolor eller varför inte hjälpa till på ett barnhem.

Vi erbjuder språkkurser i engelska på språkskolorna EC och Good Hope Studies (GHS). EC är en stor språkskoleorganisation som finns i ett flertal engelsktalande länder världen över och vi kan tryggt säga att de alltid erbjuder en hög kvalité på sin undervisning oavsett på vilken av deras skolor du studerar. När du studerar på EC kan du välja att bo i studenthus eller i värdfamilj. Ett av studenthusen – Mountain View – ligger uppe i en backe och härifrån har du en enastående utsikt över hela centrala Kapstaden och Taffelberget.

Utsikt från ett av studenthemnen.
Utsikt från ett av studenthemnen.

Båda språkskolorna har lokaler centralt i stan i stadsdelen som kallas City Bowl. GHS har även ett andra skolcampus i området Newlands som ligger i närheten av Cape Town University. Detta campus är min favorit då det ligger i ett lugnt och tryggt villaområde och erbjuder dig som student en helt annan charm än vad cityskolorna gör. Skolan har swimmingpool och grillplats, båda väl använda. I huset bredvid skolan ligger ett av skolans studenthem. Härifrån har du bokstavligt talat mindre än en minut till skolan – detta boende är självklart populärt och måste bokas tidigt.

Båda skolorna hittar på en mängd fritidsaktiviteter för sina studenter, allt från en fotbollsturnering med en annan språkskola, fullmånevandring uppför Lion’s Head eller helgsafari.

Håll utkik efter mitt nästa inlägg som kommer handla om volontärresor till Sydafrika! (Psst, inom kort kan vi även erbjuda dig att volontärarbeta på ett rehabiliteringscenter för pingviner, häftigt va!)

Hör av er till mig om ni vill veta mer om att läsa engelska i Kapstaden, eller har andra frågor kring vad du kan göra i Sydafrika!

Per Liestam

Previous Marketing Manager