Lockas du av att studera i Italien? Ta då en titt på vår språkskola Linguadue i modestaden Milano. Här berättar vår student Karin Gjellan lite mer om sina studier där.


Mitt intresse för italienskan började när jag var liten och jag, tillsammans med min familj, ofta åkte på semester till Italien. När det senare på gymnasiet fanns möjlighet att läsa italienska, var det en självklarhet att det var något jag ville göra!

Jag har alltid haft ett stort intresse för Italien och italienskan, och det har varit en dröm att få bo i Italien. När jag sedan bestämde mig för att uppfylla denna, letade jag efter rätt organisation att åka med – och jag bestämde mig sedan för att åka med Blueberry. Jag är väldigt glad över att jag valde att åka med just Blueberry, då de har varit mycket hjälpsamma genom hela processen och jag är också väldigt glad att jag hamnade på just skolan Linguadue.

På Linguadue syns det också att de har stor erfarenhet av att lära ut det italienska i alla nivåer, och till människor som kommer från hela världen. Det är mycket intressant att gå i en klass tillsammans med klasskompisar som kommer från alla olika världsdelar – det gör att man samtidigt också lär sig mycket mer om människor även utanför Italien.

Lärarna på Linguadue är också mycket hjälpsamma och stöttande i undervisningen. Har man svårigheter för ett speciellt område är de mycket engagerade i att hjälpa dig! All undervisning sker på italienska redan från nivå 1, vilket gör att man snabbt kommer in i språket och på bara en vecka har man lärt sig de vanligaste vardagliga fraserna.

Jag rekommenderar verkligen alla som är intresserade att åka med Blueberry, och framförallt till Milano och Linguadue!

/Karin Gjellan

Per Liestam

Previous Marketing Manager