Studera italienska i Rom

Per Liestam, 21 maj, 2013

Jag var nyligen och besökte den italienska språkskolan Dilit i Rom och passade även på att såklart se mig runt i staden. Även om jag har besökt Rom tidigare så finns det så otroligt mycket att se – det är definitivt en stad att återvända till.

Tillsammans med vår kontaktperson på Dilit på terassen i Rom.
Tillsammans med vår kontaktperson på Dilit på terassen i Rom.

För ett par år sedan så studerade jag en kortare språkkurs i Salerno på skolan Accademia Italiana och jag blev så glad när jag märkte att jag kunde ta mig fram på min italienska. Det är en helt fantastiskt känsla att kunna kommunicera på ett annat språk och min grammatik är väl inte den bästa men det underlättar nästan om man försöker att inte tänka på att få det helt rätt hela tiden utan helt enkelt pratar på. Kunskaper i italienska var en nödvändighet när jag åkte över ett par dagar till Romarnas semesterö Ponza och det var så givande att få öva mina språkkunskaper.

Är det så att du känner dig nyfiken på det italienska språket så kan jag verkligen rekommendera att boka en språkkurs, man lär sig så mycket mer när man är på plats i landet och har språket runt omkring sig dagligen.

Utanför Dilit i Rom
Utanför Dilit i Rom

Språkskolan Dilit i Rom är ett våningshus med lummiga terrasser, café och centralt läge, och de erbjuder en mängd olika kurser – varför inte kombinera en språkkurs med lektioner i italiensk matlagning? Dilit har väldigt gott rykte och är medlemmar i flera kvalitetsorganisationer. Våra studenter är vanligtvis mycket nöjda med sin vistelse i Rom. Vill du få en känsla för hur livet i den italienska huvudstaden kan vara kan du läsa Malins reseberättelse om sin tid i Rom.

Har du fler frågor kring studier i Rom är du välkommen att höra av dig till mig på vera@blueberry.nu eller ring 08-4426760.

PS! Vet du inte vad du ska hitta på efter gymnasiet? Gör Blueberrys GapYear-test och få fram din personlighet plus tips om vad som skulle passa just dig!

Per Liestam

Previous Marketing Manager