Studera spanska i Valencia

Per Liestam, 2 jul, 2013

Sugen på att åka till soliga Spanien och studera spanska? Du kanske vill till en storstad men inte till Barcelona? Du vill ha sol men kanske inte till solkusten? Har du då funderat på Valencia?

Valencia är en av mina favoritstäder i Spanien.
Valencia är en av mina favoritstäder i Spanien.

Jag gillar Valencia! Det är en kul och levande storstad (Spaniens tredje största). Till skillnad från Barcelona som kan upplevas trångt bland alla turister och speciella rutgatnät är Valencia öppet och rymligt (både bildligt och mentalt)! Det är en riktig studentstad med många universitet och högskolor, så nog finns chansen att få kontakt med spanska studenter och öva din spanska! Många menar att här är det lättare att få spanska vänner än i både Madrid och Barcelona. Så varför inte besöka en av alla studentpubar i universitetsområdet?

Spännande arkitektur!
Spännande arkitektur!

Det är en stad med både gamla vackra modernista-byggnader och helt häpnadsväckande rymdlik framtidsarkitektur utan dess like! Det här känns som en stad som både värnar om de gamla traditionerna samtidigt som staden blickar framåt med en fot redan i framtiden. Genom staden löper den gamla uttorkade flodbädden, idag full av grönska, ner mot havet och den är många Valenciabors promenadstråk, joggingrunda, mötesplats och andningsrum. Gör som Valenciaborna, ta en promenad här en kväll och du kommer att möta många spanjorer och möjligheter att öva din spanska.

Lockar ändå solen så kan det sägas att Valencia är en stad med ca 320 soldagar per år. Och det är en stad med en riktigt stor och fin playa mitt i staden! Goda chanser att bättra på brännan med efter skolan med andra ord!

Ingången till IH Valencia.
Ingången till IH Valencia.

Och i Valencia finns dessutom en av mina absoluta favoriter bland våra spanskaskolor, IH Valencia. Skolan ligger bra till i de gamla kvarteren centralt i staden. Skolan är uppdelad i två byggnader på varsin sida av gatan den lilla gatan. Lokalerna är ljusa och fräscha och uppe på taket har skolan en mysig terrass där de välkomnar sina nya studenter, och har en och annan tillställning. Det märks att Cristina som driver skolan brinner för sitt jobb och är mån om studenterna. Stämningen på skolan och i klassrummen är avslappnad och familjär, och det märks att studenterna trivs. Likaså lärarna. Det är säkert just därför som lärarna och studenterna en gång i veckan brukar gå ut på en tapasrunda för att umgås och bara ha kul tillsammans!

Så, sugen på en solig spansk storstad att vistas i när du studerar spanska? Då tycker jag att du ska välja IH Valencia. Kontakta gärna oss om du har frågor om staden eller skolan.

Per Liestam

Previous Marketing Manager