Studera spanska vid Balcon de Europa i Nerja.

Per Liestam, 12 maj, 2016

Hej, jag heter Anna Hedenström och är praktikant här på Blueberry. Min första språkresa gjorde jag till Spanien, närmare bestämt Nerja. Denna resa tänkte jag berätta lite mer om här.

Jag hade precis avslutat gymnasiet och kände att jag ville pröva mina vingar och resa själv ut i världen. Valet föll på Nerja. Denna lilla pärla till stad på Spaniens östkust där det visade sig att jag skulle trivas perfekt. Då det var första gången jag reste någonstans själv och dessutom en längre tid är det klart jag var nervös men nervositeten släppte snabbt när jag möttes av vad som visade sig skulle bli vänner för livet. Jag hade själv inte läst ett ord spanska innan jag åkte till Nerja så för mig var det ingen tvekan om att en nybörjarkurs var aktuellt och jag bokade en i 3 månader, från slutet av januari- mars.

Balcón de Europa

Språkskolan Escuela de Idiomas
Språkskolan låg mysigt placerad i staden och hade en vacker innergård där vi även hade lektioner när det var fint väder. Att få studera ett nytt språk med nya härliga människor och dessutom insupa solen varje dag var en upplevelse jag sent glömmer. Att undervisningen var helt på spanska var något som var riktigt viktigt för mig och ett väldigt bra sätt att snabbt kunna komma in i spanskan och att använda språket även på fritiden. Personligen tycker jag också att valet av stad var det bästa jag kunde gjort då de flesta helst inte pratade engelska vilket gjorde att inlärningen gick dubbelt så snabbt och det var så roligt när jag märkte hur jag utvecklade språket varje dag och kunde mer och mer. Det var så häftigt när jag själv kunde börja beställa på restaurangerna istället för att be mina vänner om hjälp.

Nerja – Spaniens guldkorn
Jag och mina nyfunna vänner hittade på saker efter skolan nästan varje dag. Antingen gick vi och åt churros på något café vid Balcón de Europa eller så spenderades hela eftermiddagarna på stranden eller vid mina vänners pool när värmen äntligen kom till Spanien. Trots att Nerja är en relativt liten stad finns det mycket att se och göra. Det finns väldigt god mat och bra restauranger att äta på, promenadvägarna är alldeles underbara och det finns även mycket att se runt omkring staden.

Utflykt till bergsbyn Frigiliana
Utflykt till bergsbyn Frigiliana

Utflykter runt om i Andalusien
Jag var också på många utflykter under mina 3 månader där. Frigiliana är en liten by uppe i bergen bara 6 kilometer från Nerja dit jag verkligen skulle rekommendera att man åker när man väl är i närheten. Utsikten var något alldeles speciellt och byn så mysig så man inte får missa den. Inte att förglömma Malaga som är den närmaste stora staden till Nerja och där finns Picasso Museet som är väldigt intressant. Vi valde också att hyra en stor bil och resa ner mot sydvästra Spanien, bl.a. Tarifa och Cadiz där vi spenderade några dagar. Det var riktigt roligt och ett väldigt bra sätt att lära känna sina nya vänner som hade alla olika nationaliteter och åldrar. Riktigt minnesvärt!

 Sång och dans
Jag ska inte heller ljuga och säga att karaoke inte var en stor del av vår fritid i Nerja. Vi spenderade flera kvällar i veckan på baren Black and White där vi sjöng och dansade. Att jag verkligen tog möjligheten att åka i väg till ett främmande land helt ensam har varit i stor del i min egen utveckling och bidraget enormt till vart och vem jag är idag och vad jag gjort sen dess.

Funderar du också på att studera i Spanien? Kolla in Escuela de Idiomas i Nerja och Blueberrys övriga spanska språkskolor. Kontakta oss för gratis rådgivning om ni har några frågor!

/Anna Hedenström

Per Liestam

Previous Marketing Manager