Surfing i Europa

Per Liestam, 4 jun, 2010

När man tänker på surfing så kanske det snarare är Australien, USA eller andra länder långt bort som man först kommer att tänka på. Men man behöver inte åka till andra sidan jorden för att hitta bra vågor. Oavsett om man är nybörjare eller van surfare så kan man hitta det man söker mycket närmre. I förra veckan, närmare bestämt den 24 maj, så hade Stockholm City (gratistidningen) en helsida dedikerad till var man kan hitta Europas bästa surfing.

Biarritz - stranden

Till exempel så nämns Biarritz som en riktig höjdare. Det är en ordentlig sommarstad som i princip fyrdubblar antalet invånare under sommarmånaderna. Det har alltid varit en populär stad, och sedan mitten av 50-talet så har det utvecklats till en riktig surfstad. Biarritz ligger i södra Frankrike, nästan på gränsen till Spanien.

Förutom surfing så finns det mycket annat att göra i staden, det kryllar av mysiga caféer, restauranger och trevliga uteställen. La Grande Plage är en fantastisk strand som ligger mitt i staden och erbjuder härliga bad. Många säger att Biarritz är Saint Tropez innan det blev Saint Tropez, alltså innan det exploaterats på samma sätt som det görs idag.

Men om man nu åker dit för att surfa så kan man samtidigt passa på att lära sig franska. Vår skola i Biarritz erbjuder en tvåveckorskurs där man har 20 lektioner i franska i veckan, och sedan 10 lektioner i veckan där man får lära sig surfa. Grupperna är relativt små, högst 8 personer, och all utrustning ingår. Om man föredrar att hålla sig på land, så kan man istället välja skolans golfkurs där man får träna golf med en kvalificerad instruktör på eftermiddagarna.

Vackra San Sebastián

Från Biarritz är det bara 20 minuter till spanska gränsen, och man kan enkelt göra utflykter till ett annat surfparadis – San Sebastián. Även här kan man kombinera att lära sig språket och surfa på skolan som vi samarbetar med. Man har en timmes surfing varje dag tillsammans med en instruktör. Även här ingår allt material som man kan behöva i kursavgiften.

Förutom surfing så är San Sebastián känt för att ha inte mindre än 6 Guide Michelin restauranger trots att de inte har mer ca 175 000 invånare i staden. Det är också enkelt att göra mindre utflykter till t ex Pamplona för att se tjurrusningen.

Per Liestam

Previous Marketing Manager