Svenskar längtar till soliga Australien

Per Liestam, 12 mar, 2012

I förra veckan kunde man läsa på The West Australian, en australisk nyhetssajt, om skandinavernas ökade intresse för Australien. WA (Western Australia) rapporterar att turisterna från Skandinavien har ökat med över 43% under 2011. Det kanske inte är så konstigt när man tänker efter.

Jag kan då verkligen förstå varför man väljer att försvinna till Australien under de mörka vintermånaderna och istället njuter av sol och stränder. Vad vi svenskar väljer att göra i Australien varierar lite, men det råder inget tvivel om att solen och värmen är en av de viktigaste faktorerna.

Perth i Western Australia

Även vi på Blueberry har märkt ett ökat intresse för just Australien. Hos oss är det två stora saker som lockar, betalt arbete utomlands och studier på college eller universitet.

När det gäller arbete utomlands så har man den stora fördelen att man kan kombinera att få arbetslivserfarenhet samtidigt som man kan resa runt och upptäcka hela landet. Själva tanken med programmet är ju att man ska jobba ett par månader och få ihop pengar, sedan reser man vidare, och så tar man ett nytt jobb någon annanstans. Det är därför som visumet har som regel att man bara får vara hos samma arbetsgivare i max 6 månader.

En annan sak som jag tycker är så härligt med Australien är att man verkligen kan hitta någonting som passar vad man är intresserad av. Förutom att jobba i städer så kan man ju ta chansen att utforska den berömda ”Outback”-en genom att söka jobb på landsbygden, till exempel på bondgårdar eller liknande.

Är man mer inställd på att plugga finns ju en uppsjö av alternativ. Artikeln som jag länkade till ovan handlar specifikt om WA och där är väl Perth den mest berömda staden.

Vad säger ni, är ni sugna på att åka till Australien?

Hur kan man inte längta hit?
Per Liestam

Previous Marketing Manager