Praktiska, prisvänliga utbildningar med nära koppling till näringslivet på TIWA

Letar du efter en personlig utbildning som håller en hög kvalitet i Australien och som hjälper dig att nå din potential och uppnå framgång? På TAFE International Western Australia (TIWA) hittar du kurser efter just dina behov – oavsett om du precis tagit studenten, vill göra en karriärförändring eller vill utveckla dina befintliga färdigheter för att göra dig ännu mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Perth rankas som den mest prisvärda huvudstaden i hela Australien

Västra Australien är känt för sin avslappnade livsstil, soliga klimat och vackra natur – en fantastisk plats att utforska, med så mycket att se och göra. Perth är en av Australiens mest spännande städer och erbjuder en blandning av nattliv, restauranger och kulturupplevelser med vita stränder, härliga parker och trädgårdar. Elizabeth Quay är ett måste att se och förbinder staden Perth med den vackra Swan River. Optus Stadium öppnade 2017 med 60 000 platser och är värd för stora sportevenemang och konserter. Du kan njuta av gratis wi-fi i det centrala affärsdistriktet och 40% rabatt på all kollektivtrafik.

Bli jobbredo på TAFE International Western Australia

Som internationell student har du möjlighet till deltidsarbete medan du studerar i Australien, vilket ger en fantastisk möjlighet att få praktisera sina kunskaper. I oktober 2019 utnämndes Perth som ett ”regionalt centrum” för internationella studenter, vilket medförde fler arbetsmöjligheter även efter avslutade studier för akademiker inom högre utbildning.

Studera kortare spetsutbildningar som leder till ett diplom

TIWA erbjuder ett flertal certifikat, diplom och avancerade examensbevis. Som student kan du välja mellan över 135 kurser som erbjuds inom 13 olika ämnesområden, bland annat följande ämnen:

  • företagsledning
  • djuromsorg
  • fordon
  • teknik
  • flyg
  • bygg
  • digitala medier
  • Hälsa
  • turism
  • sjöfart

En genväg till universitetet

Om du inte har tillräckligt höga betyg för att komma in på ett universitet så är en utbildning på TIWA en bra väg. Många studenter väljer att börja sina studier på TIWA för att sedan ansöka till ett universitet mot slutet av sina studier. Skolan hjälper dig då med en ”Transfer” vilket kan leda till en högre utbildning på exempelvis Edith Cowan University. Efter avslutade utbildningar på både TIWA och universitet har du två kvalifikationer som är attraktiva för arbetsgivare och som ger dig en konkurrensfördel på den internationella arbetsmarknaden.

 

Livet i Perth

En vanlig missuppfattning är att Perth ligger långt bort från allt men i själva verkat ligger Perth mer centralt i världen än till exempel Sydney. Perth ligger nämligen i samma tidszon som många asiatiska regioner och ligger bland annat bara ett direktflyg bort från många huvudstäder i Asien, Afrika och Gulfstaterna. Det ger dig en ypperlig möjlighet att passa på att resa till andra länder under eller efter dina studier i Perth, det gör det även enklare för familj och vänner att komma och hälsa på dig.

Några enkla dagsturer i Perth är bland annat vackra Swan Valley som ligger en kort bilresa från Perth och är en av Australiens äldsta vinregioner, Serpentine Falls National Park som är en naturattraktion med ett vattenfall och stenbassänger som är perfekta för simning och Yanchep National Park vilket är en djurpark som är en utmärkt ställe att få möta de australienska djuren såsom koalor och kängurus. 

Ta chansen att studera på TIWA i vackra Perth, oavsett om det är för att prova dina vingar direkt efter studenten, eller för att göra den där karriärförändringen du alltid funderat på eller helt enkelt för att spetsa dina kunskaper och göra dig mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Vill du veta mer om TIWA, kika in skolan och dess utbud här.

Eller vill du kanske boka in en studierådgivning för mer information? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Saga Kjell

Key Account Manager