Upplev den amerikanska drömmen på University of Minnesota – ”the U of M”!

Med över 50.000 studenter och hela 23 Nobelpriser och 2 Pulitzerpriser, är University of Minnesota det perfekta valet för dig som har stora ambitioner! Studera i Minnesota och upplev naturupplevelser utöver det vanliga och en unik sportkultur som präglar staden! 

Den otroliga naturen

Minneapolis ligger på var sin sida av den kända Mississippifloden och här finns över 11.000 sjöar (!). Här kan du vara säker på att uppleva en fantastisk naturupplevelse med allt vad det hör till, som fiske, bergklättring eller paddel. Klimatet är varierande över årstiderna liknande i Sverige med varma somrar och kalla, ofta snöiga vintrar vilket möjliggör för riktigt bra vintersportmöjligheter.

Upplev äkta amerikanskt campusliv

Upplev något som du nog bara drömt om och sett på film innan – att studera på ett riktigt amerikanskt universitet! Här finns universitetets egna ”Greek-System” som har över 600 olika organisationer med allt från Fraternities och Sororities till professionella klubbar och välgörenhetsorganisationer. Campuset bär på mycket historia och känns väldigt amerikanskt!

Ett unikt och anrikt campus

Här har historia skapats genom åren och många välkända profiler har studerat här då universitetet funnits i över 150 år! Visste du till exempel att bob Dylan är tidigare student från ”the U of M? Universitetets byggnader och lokaler är dessutom häpnadsväckande med dess historiska pampighet.

Sporten präglar skolupplevelsen

Eftersom staden Minnesota kallas för ”the State of hockey” är det inte konstigt att universitetet tagit efter! När du studerar på University of Minnesota bor du 20 minuter ifrån en av de största och mest högljudda arenorna i hela National Hockey League (NHL), världens bästa hockeyliga! Du har alltså all chans i världen att kunna se en hockeymatch och uppleva den otroliga folkfesten som hör till. På campus finns även stora fotbollsarenor samt hockeyarenor som tar in mellan 10.000 till 50.000 personer!

Ett prestigefullt universitet

Universitetet är världsberömt och är en del av Big Ten Academic Alliance som visar på både akademiska och sportsliga meriter! Universitetet är dessutom rankat som nummer 17 i världen inom Business & Economics i Times Ranking 2019. Det är även imponerande att universitetet har varit inblandat i 23 Nobelpriser och 2 Pulitzerpriser! På ”the U of M” har många viktiga innovationer ägt rum, till exempel har pacemakern uppfunnits här.

Storstadsområde som gynnar studenterna

Minneapolis där universitetet ligger är en metropol med runt 3,3 miljoner invånare och University of Minnesota är det enda ”Big Ten” universitetet som ligger i en storstad! Minneapolis är även en av de säkraste storstäderna i USA och tillsammans med staden St. Paul kallas dem för Twin Cities. Blir du trött på campuslivet befinner du dig i en metropol som har det mesta. Att universitetet ligger i en välkänd och stor stad gynnar studenterna som enkelt kommer ut i arbetslivet då både goda arbets- och praktikmöjligheter finns för studenterna.

 

Är du intresserad av att studera på ”the U of M”? Läs mer om University of Minnesota här.

Kontakta oss här om du har några frågor eller funderingar.

Amelia Brådenmark

Praktikant