Upptäck Buenos Aires med Blueberry

Per Liestam, 30 dec, 2013

Buenos Aires är en stad fylld av musik och romantik. Ett perfekt alternativ för den som vill studera spanska på en annorlunda ort. Här finns det inte lika mycket svenskar eller européer som på språkskolorna i Europa.

Husfasader i La Boca.
Husfasader i La Boca.

Buenos Aires har tre miljoner invånare och är en äkta storstad. Den är uppdelad i 48 olika stadsdelar fyllda med historiska platser och moderna byggnader. En av de mest välkända stadsdelarna är La Boca, den italienska delen som är känt för sina utmärkande hus med fasad av veckad plåt i starka färger. En annan är San Telmo – en stadsdel som är känd för sin kreativitet och här hittar du de allra bästa tangoklubbarna.

Det finns massor att se och göra i Buenos Aires. Du kan välja mellan 43 teaterscener, 153 biograder och 22 muséer. Utöver det finns massor av restauranger, mysiga bokaffärer och konsterlokaler. Ett tips är att besöka MALBA (Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires) där du kan lära dig mycket om det argentinska kulturarvet.

För den som är sportintresserad rekommenderas ett besök till La Boca och en fotbollsmatch mellan de lokala lagen Boca Juniors och River Plate på La Bombonera stadion där Diego Maradona en gång har spelat. Man kan köpa biljetterna direkt vid stadion så länge man är ute i god tid. Den argentinska fotbollen är mycket populär och väl värt ett besök. Varför inte kombinera ditt fotbollsintresse med spanskan och prova på kursen Fotboll och Spanska som språkskolan Expanish erbjuder?

Det vore synd och skam att vara i Buenos Aires utan att prova på att dansa tango. Utbudet av milongas (platser där man kan dansa tango) är mycket stort. Man kan välja mellan klassisk tango, nuevo (ny tango) och elektro tango. Här kan man välja allt mellan kurser, shower och konserter. Är du i Buenos Aires i februari får du inte missa den årliga tangofestivalen där folk från hela världen kommer för att dansa, festa och ha roligt.

I Buenos Aires rekommenderar vi språkskolan Expanish som ligger i hjärtat av staden med gångavstånd till det mesta. Det är lätt att ta sig till och från skolan. Förutom att lära sig spanska anordnar skolan en massa aktiviteter, till exempel tango- och salsalektioner, fotbollsmatcher och stadsvandringar. På helgerna kan man också följa med skolan på utflykter utanför Buenos Aires för att upptäcka mer av Argentina. Kontakta gärna Àgueda som du vill veta mer om att studera spanska i Argentina.

Per Liestam

Previous Marketing Manager