De allra flesta som väljer att studera utomlands riktar in sig på länder som USA, England eller Australien. Länder där vi känner oss hemma med språket och som i kultur ligger väldigt nära vår egen.

Det finns självklart en trygghet där, och det är inget konstigt med det. Men ibland kanske man vill utmana sig själv ytterligare och ge sig av till en del av världen som verkligen skiljer sig från det man är van vid.

Ett alternativ för den som tänker i de banorna är Monash University i Kuala Lumpur.

Monash University är ett otroligt prestigefyllt universitet som tillhör Group of Eight – ett nätverk för de främsta universiteten i Australien. Sunway Campus är alltså campuset i Kuala Lumpur – en destination som blivit väldigt populär bland studenter som vill prova på att läsa Study Abroad (fristående kurser) under en eller två terminer.

Campuset är modernt och här finns sportanläggningar, pooler, restauranger, barer och affärer. Fördelen med att studera i Malaysia är att levnadsomkostnaderna är betydligt billigare än i till exempel Australien.

Vill du veta mer om hur det är att vara student i Kuala Lumpur kan du läsa Hampus studentberättelse där han berättar om sitt äventyr!

Per Liestam

Previous Marketing Manager