För några veckor sedan fick jag den stora förmånen att åka till USA för att hälsa på många av våra college och universitet. Första stopp var södra Kalifornien där jag tillsammans med en kompis bilade längs kusten. Det var ett kärt återseende då jag inte varit tillbaka sedan mina collegestudier under 2010/2011.


Det är inte svårt att förstå varför delstaten lockar så många svenskar. Typiskt för livet i södra Kalifornien är såklart det höga antalet soldagar, surfing i världsklass med fantastiskt fina stränder, stjärnor och glamour i Hollywood, alldeles för många timmar i bilen, en hälsosam eller aktiv livsstil, vindistrikt, berömda pirer… Lägg till otroliga nöjesfält som Universal Studios i Hollywood, Disneyland, Six Flags och SeaWorld.  Ja, listan på saker att se och uppleva kan göras betydligt längre och väl på plats är det svårt att hinna med allt under ett par veckors semester. Just därför är Kalifornien en extra populär destination bland våra studenter.

Palmer, boardwalks och solsken
Palmer, boardwalks och solsken

Nyfiken på vilka college och universitet jag besökte?

Jag passade naturligtvis på att ta ett par extra semesterdagar i Los Angeles. Förutom att träffa gamla vänner och besöka mina favorithak så spenderades en hel del tid i Westwood där jag bodde under mina collegestudier – en riktig nostalgitripp! Mitt sista stopp blev på UCLA Extension som ligger i samma område.

University of California Los Angeles

Bokstavskombinationen UCLA är välkänd och kännetecknar nobelpristagare, framstående forskning och UCLA Bruins (idrottslagen som tillhör landets främsta på universitetsnivå). Vart du än går i Westwood så ser du den välkända Bruins-loggan i blått och guld – på tröjor, skyltar, flaggor, bilar och restauranger.

På UCLA Extension studerar universitetets internationella studenter. Här kan du läsa ett certificate, där du väljer en inriktning bland många olika ämnesområden eller byta universitetsstudierna mot en eller två terminer på UCLA. Ett oerhört bra sätt att få sitt CV att sticka ut lite extra! Campuset är oerhört fint med många pampiga byggnader och grönområden där man kan njuta av vädret mellan lektionerna.

Det var tyvärr fotoförbud men jag fick tillåtelse att lägga upp en bild med UCLAs stolthet (och maskot).

Jag och den legendariska maskoten ”Bruins”
Jag och den legendariska maskoten ”Bruins”
Street art i Venice Beach
Street art i Venice Beach

I Westwood finns många restauranger, barer, mysiga caféer och butiker, och det är en av få stadsdelar i Los Angeles där man utan problem kan promenera både dag som sen kväll. Det finns även ett par biografer där jag, av en slump, såg Johnny Depp på röda mattan. Att springa på kändisar är vardagsmat i drömmarnas stad. Jag själv är otroligt dålig på att känna igen kändisar men många av mina vänner såg bland annat Miley Cyrus öppna och äta en påse chips i mataffären, Bruce Willis på ett fik och Jodie Foster köpa en crepe på mitt stammishak i Beverly Hills.

Vill du veta mer om de olika skolorna eller få allmänna tips kring Kalifornien? Maila mig på maria@blueberry.nu eller ring 08-4426760 så berättar jag gärna mer!

Maria

Previous Area Manager