Vackra platser i världen, det finns något för alla

Per Liestam, 9 nov, 2012

Har du svårt att bestämma vart din nästa resa ska ta dig? Vi tipsar dig om destinationer där du har chans att se  unika platser som finns med på FN:s världsarvslista.

Uluru, Australien

På Påskön utanför Chile välkomnas du av mytomspunna stenstatyer som i folkmun kallas för ”moai”. Varför inte samtidigt ta chansen att lära dig spanska i huvudstaden Santiago och ta del av landets kulturupplevelser. Vad sägs om salsaklubbar, museer och festivaler? Mellan det ryms glasklara fjordar, snöklädda alper, pyrande vulkaner, stäpper och stränder med hög chill-faktor. För chilenarna är det vardag. För oss, himlen på jorden.

Så här års drömmer även många om Australiens varma klimat. Vill du vara borta en längre tid går det utmärkt att kombinera lata dagar i solen med arbete. Du får då inte missa Uluru (Ayers Rock), en 600 miljoner år gammal klippa som också är aboriginernas helig plats.

Om du vill stanna i Europa så kan du ta dig till den romantiska staden Venedig som även kallas ”Città sullacqua” (Stad på vatten). Om du istället vill uppleva Kaliforniens Venedig så tar du dig till Venice Beach i Los Angeles.

En av Indiens heliga kor
En av Indiens heliga kor

 

Många fascineras av Indien, bland annat av hinduismen och de heliga korna. Landet har dessutom flera vackra tempel såsom ett av världens sju underverk Taj Mahal och världsberömda Adinath.

Per Liestam

Previous Marketing Manager