Upptäck charmiga Amsterdam som student

Har du funderat på att göra din utlandstermin i Europa? Eller vill du kanske sticka iväg och plugga fristående kurser på ett engelsktalande universitet i en stad som inte ligger alltför långt hemifrån? Då kanske Nederländerna och Amsterdam kan passa! Här finns mycket att erbjuda men vad är charmen med just Amsterdam och vad utmärker Vrije Universiteit? Det berättar vi här!

Topprankat universitet för forskning

Studera Science i Amsterdam

Vrije Universiteit är ett högt rankat universitet som frekvent hamnar i världstoppen. Exempelvis när det kommer till forskning ligger universitetet i världens topp 100 enligt Shanghai ranking och i European Teaching Ranking of Times Higher Education (THE European teaching ranking 2019) har Vrije blivit rankat som nummer 24!

Amsterdam – en stad med mycket att erbjuda

Amsterdam är en omtyckt stad av många och det är inte svårt att förstår varför! Här finns kanaler, charmiga broar, historiska byggnader och mängder av mysiga caféer och mångkulturella restauranger. Förutom detta så finns många sevärdheter att utforska – staden har över 75 museum och arrangerar årligen över 300 festivaler!

Cykel- och miljövänligt

Cyklar parkerade vid kanal

Som turist eller student är det fördelaktigt att man enkelt kan ta sig runt till fots eller med cykel. Amsterdam anses faktiskt vara en av de mest cykelvänliga städerna som finns enligt många!

Universitetets läge

Två tjejer studerar vid bro

Vrije Universiteit är beläget i Amsterdams sydliga affärsdistrikt, och kreativ och mångkulturell miljö endast 15 minuter från Amsterdams centrum med cykel.

Små klasser och internationell studiemiljö

Studera utomlands i Nederländerna, på Vrije Universitetet i Amsterdam.

Cirka en fjärdedel av universitetets studenter i de engelsktalande programmen är internationella och kommer från hela världen. De små klasserna gör också att studenterna får väldigt bra kontakt både med varandra och lärarna.

Spännande kursutbud

Studera Web Design utomlands på blueberry.nu

Kurserna passar både för studenter som kommer direkt från gymnasiet eller redan studerar på universitet i Sverige och vill tillgodoräkna sig i sin svenska examen. Vrije har kurser inom de flesta ämnesområden som exempelvis Business, Economics, Communication, Health, Art, Computer Science och Law.

Boendealternativ i närheten av campus

Kanaler i Amsterdam

Skolans campusboende har många faciliteter och aktiviteter att erbjuda sina studenter, bland annat ett gym, tennisbana och spelrum. I närheten finns mataffärer, sjukhus, barer, restauranger och kollektivtrafik som tar studenterna till Amsterdams olika delar.

Studentliv av toppklass

Studera utomlands i Amsterdam på VU.

Att studera på universitet är extra kul (enligt många) om möjlighet finns att involvera sig i studentorganisationer eller delta i olika typer av evenemang. Det är ju ett perfekt sätt att träffa vänner och få en välbehövlig paus från plugget! På Virije Universiteit finns fler olika studentkårer, exmepelvis ESN VU Amsterdam, vilket är en kår för internationella och nederländska studenter som anordnar massor aktiviteter så som weekendresor, cocktail-fester och andra sociala evenemang. På tal om evenemang anordnar universitetet en rad event under året, exempelvis VU Summer Break Festival, On the Roof Festival och en Open Air Festival!

Är du intresserad av att plugga i Amsterdam? Kolla in Vrije Universiteit här! Har du frågor eller vill boka studierådgivning? Kontakta oss!

Johanna Aspeteg

Marketing Manager