Valentines-tips inför alla hjärtans dag

Per Liestam, 9 feb, 2015

På lördag är det dags för Valentines Day eller Alla Hjärtans Dag som det kallas i Sverige. Att fira alla hjärtans dag och visa någon sin kärlek behöver inte innebära dyra presenter och restaurangbesök. Här har vi satt ihop lite tips om hur du kan fira alla hjärtans dag:

Tala om vad någon betyder för dig
En av de finaste presenter jag har fått var ett enkelt kort där det stod: Jag älskar dig för att du… Med samma mening upprepad tio gånger med olika slut. Exakt vad som stod där behåller jag för mig själv men det behöver inte vara så mycket svårare än så. Vi är ofta dåliga på att tala om för våra partners hur mycket vi tycker om dem och varför. Alla brukar gilla att få höra bra saker om sig själva så varför inte ta chansen att berätta det för dem på Alla Hjärtans Dag?

Överraska och gör något oväntat
De bästa presenterna är de som överraskar och berör. Tänk på vad din partner gillar och vad du gillar med honom/henne. Min flickvän är t.ex. väldigt förtjust i Millefeuille, det franska originalet till den svenska Napoleonbakelsen. Jag försökte köpa en sådan till henne i Stockholm men kunde inte hitta någon så jag beslöt mig för att baka Millefeuille själv istället. Jag brukar aldrig baka och det finns ju lättare saker att ge sig på som nybörjare. Den första satsen blev helt misslyckad när degen jäste upp till några slags missformade Croissanter, men skam den som ger sig. Efter att panikhandlat mer deg så lyckades jag hyfsat bra med det andra försöket. Det var givetvis långt ifrån så elegant som på de franska bagerierna men det såg skapligt ut och var otroligt uppskattat.

Mitt försök till Millefeuille
Mitt försök till Millefeuille

Om du inte brukar laga mat så kanske du kan bjuda på middag istället. Det behöver inte vara så avancerat. Plockmat som Tapas är perfekt för en romantisk kväll. Lite kallskuret, oliver, cocktailtomater, frukt samt en eller ett par enklare rätter som en paj, ugnsbakad svamp med ost eller något liknande som du tror din partner gillar. Servera gärna med vin, sätt på stämningsfull musik, släck ned lägenheten och tänd en massa ljus.

Gör något kul och ge bort det på ett annorlunda sätt
Aktiviteter är populärt att ge bort nuförtiden, vem gillar inte att göra något kul? Tänk på att det bör vara något som din partner kan uppskatta och inte bara något som du själv gillar. Tänk också på hur du presenterar det du ger bort. I länder som Japan är t.ex. inslagningen nästan viktigare än innehållet i paketet. Det finns många olika sätt att ge bort presenter på om man är lite kreativ.

För några år sedan gav jag t.ex. bort en överraskningshelg. Jag tror vi åkte ut i Skärgården, hade picnic och gick på någon teaterföreställning. Jag minns inte exakt vad vi gjorde men jag glömmer aldrig hur jag gav bort presenten. Jag hade kommit överens med min tjej om att vi skulle spela ett brädspel. Dagen innan så scannade jag in några av spelkorten och skrev ut egna varianter som jag placerade i övre halvan av leken. Korten innehöll olika ledtrådar om presenten, när och var vi skulle ses, vad hon skulle ha med sig och vad vi skulle göra, utan att avslöja för mycket givetvis. Det blev väldigt lyckat.

Jag hoppas att du har fått några användbara tips om vad man kan göra och ge bort på Valentines Day och i andra sammanhang. Dela gärna med dig av dina egna Valentinestips nedan.

Avslutningsvis vill jag passa på och tipsa om en annan aktivitet på Alla Hjärtans Dag:

En eftermiddag full av drömmar

Fira Valentines Day med Blueberry
Fira Valentines Day med Blueberry

Vad du än har planerat för kvällen så kan jag rekommendera ett besök på Blueberrys stora mässa om studier och jobb utomlands under eftermiddagen. Vad sägs om några veckors språkkurs i Paris? En termin på college i Kalifornien? Work and Travel i Australien? Eller kanske ett läsår i Tokyo? Genom att studera utomlands kommer du att få minnen och vänner för livet. Är du singel kanske du till och med träffar din stora kärlek? Om inte annat så blir du bättre på språk.

Mässan är öppen för alla kl 12-16 den 14/2 på Grev Turegatan 16 i Stockholm. Ta chansen att träffa över 50 olika utställare från hela världen och lyssna på många inspirerande seminarier. Det är fri entré. Vi bjuder på kaffe, blåbärsmuffins och chokladhjärtan. Välkommen att fira Valentines Day med oss på Blueberry!

Ps. Läs också vårt blogginlägg om hur man säger jag älskar dig på 12 olika språk

Per Liestam

Previous Marketing Manager