Valentinestips inför Alla hjärtans dag

Per Liestam, 6 feb, 2010

Om en dryg vecka är det dags igen för Valentine’s day eller Alla hjärtans dag. Dagens ursprung kan spåras runt om i världen. Valentin var ett romerskt helgon som firades den 14 februari inom den katolska kyrkan. Under medeltiden ansåg man i England och Frankrike att fåglarnas parningssäsong startade den 14 februari och att det var därför en dag som borde ägnas åt romantik och lekar där man parade ihop pojkar och flickor.

Valentinestraditionen följde med invandrarna till USA och på 1900-talet fick högtiden en allt mer kommersiell prägel. I Sverige började NK lansera seden på sextiotalet men det är först de senaste 10-15 åren som firandet av Alla hjärtans dag har tagit fart på allvar i Sverige. Nuförtiden skänks det bort blommor och hjärtformat godis i stora mängder och den romantiska middagen är en självklarhet.

Ett romantiskt firande måste dock inte vara dyrt. Varför inte ordna en mysig middag hemma och bara lysa upp hemmet med levande ljus? Eller på något annat sätt överraska din partner. Kanske med ett hemmagjort kort där du skriver vad du gillar hos honom eller henne. Med lite kreativitet kommer man långt, vare sig det är Alla hjärtans dag eller inte.

Åk på en språkresa till Tyskland och lär dig hur det stavas...

Resor är också något som många förknippar med romantik. Det har vår språkskola DID, Deutsch in Deutschland tagit fasta på. De erbjuder en speciell Valentinerabatt för dig som bokar en språkkurs i Tyskland till dig och din partner. Lockas du mer av andra länder och språk så kan jag tipsa om Blueberrys mässa om studier och arbete utomlands den 13/2, dagen för Alla hjärtans dag. Mässan äger rum kl 12-16 på Club Ambassadeur, Kungsgatan 18 i Stockholm. Det är fri entré och alla besökare bjuds på latté och blåbärsmuffins.

Om du redan har utländska vänner som du vill skicka en Valentine’s hälsning till så kan vi tipsa dig om hur man säger jag älskar dig på tolv olika språk. Happy Valentine!

Per Liestam

Previous Marketing Manager