Hej allihop! Jag heter Susann och den här veckan startar jag min praktikperiod här på Blueberry! När jag inte är på praktik, pluggar jag till Internationell Resekonsult på Travel Education Centre i Norrtälje.


Jag är 25 år och har hunnit med lite av varje fram tills nu.

Jag har bland annat åkt runt och spanat in Nya Zeelands underbara natur, spenderat 24 varma timmar i Singapore och jobbat som au pair på Irland.

Att då ta det där steget och åka utomlands för att bo och arbeta eller studera, det är den enkla biten. Förväntan och pirret i magen är härligt. Men när man står där, i en främmande ankomsthall och familjen du ska jobba hos inte är där, då är det lite jobbigt.

Nu är ju inte ankomsthallen på Dublins Internationella Flygplats speciellt stor och de dök upp efter tio minuter, men det var långa tio minuter i min värld. Då kände jag i ett kort ögonblick; varför gör jag det här? Vad håller jag på med? Men det var inget att oroa sig för, den känslan gick över fort.

Den gick över för mig när min värdmamma svepte in i ankomsthallen med två av barnen med sig och välkomnade mig med en stor, härlig kram och sa ”Welcome to Ireland, Susann!” med det där underbara dialekten!

Så därför ska man göra det. För den känslan man får när man känner att allt faller på plats och transporten dyker upp, man får se vart man ska bo och träffa nya kompisar, den känslan är härlig.  Och det är definitivt värt det.

//Susann

Per Liestam

Previous Marketing Manager