Varför Australien?

Per Liestam, 7 okt, 2013

Vår Australienexpert Vera Giertz Harris ger dig sina topp 3 anledningar till varför man ska åka till Australien:


Stränderna!

Australien är hem till otroligt många vackra stränder. Fraser Island – en världsarvslistad ö utanför Queenslands kust finns med på National Geographics 10 i topp lista över världens finaste stränder. Även Bondi Beach i Sydney har utsetts till bästa strand av resemässan WTM. Är du inte den som gillar att ta det för lugnt på stranden så finns det gott om spännande aktiviteter att testa på, som till exempel ta en surflektion i mötesplatsen nummer 1 på Gold Coast – Surfers Paradise eller dyka utanför trevliga Byron Bay strax söder om gränsen mellan Queensland och New South Wales.

Stränderna i Australien är fantastiska, här är Bondi Beach.

Säg hej då till tristessen!

Det är alltid något på gång här eller något nytt att upptäcka i Australien, så frihetskänslan är stor och möjligheterna är många. Äventyret är inte långt borta här vare sig du är intresserad av natur eller stadsliv. Den vackra och spännande naturen talar för sig själv, och australiensare är ett folk som vet hur man arrangerar spännande events i alla dess former så risken att du skulle bli uttråkad är minimal.

Du kommer få se många koalor.

Australiensarna själva är en anledning i sig att ta sig hit, den avslappnade atmosfären som man uppfylls av på plats är underbar och om det är någonstans som du kan lära dig att njuta av livet och leva i nuet så är det här.  Jag älskar den australiska dialekten och tycker att den är härlig att lyssna till. Här kommer en liten lista på ord som kan vara bra att känna till:

Arvo – Eftermiddag

Barbie – Grill

Middy – En medelstor öl

Ripper – Någon eller något som är riktigt bra

Thongs – Flipflop

True Blue – Genuin

Australien lämnar ingen oberörd och har verkligen något för alla. Det finns många anledningar att åka till Australien. För att få till stånd min resa så valde jag att studera på Martin College.

Martin College kan ge dig möjligheten att studera en givande utbildning och chansen att upptäcka vad landet har att erbjuda. Martin College har centralt belägna campusområden i Sydney, Melbourne, Brisbane och Gold Coast (Surfers Paradise). Martin har flera kursstarter om året, det går fortfarande att söka in till colleget för att påbörja studier redan nu till våren.

Vilken är din anledning att åka dit?

Per Liestam

Previous Marketing Manager