Xīn nián kuài lè!

Per Liestam, 19 feb, 2015

Gott nytt år! Eller nyårslycka direkt översatt från mandarinkinesiska. Igårkväll firades det kinesiska nyåret och i Kina kommer man att fira i många dagar framöver. Vi har precis lämnat hästens år bakom oss och inlett getens år.

Getens år
Den kinesiska kalendern består av 12-års cykler där varje år representeras av ett djur: råttan, oxen, tigern, kaninen, draken, ormen, hästen, geten, apan, tuppen, hunden och grisen. Nu är vi alltså inne på det åttonde året i kalendern. Om du är född 1979, 1991, 2003 eller tidigare i samma cykel så tillhör du getens tecken. De som tillhör getens tecken brukar enligt traditionen vara lugna, hälsosamma och vänliga. Getens år står för fred och harmoni, något som världen verkligen kunde behöva en rejäl dos av.

Världens äldsta kultur
Den kinesiska civilisationen är en av världens äldsta. I den kinesiska kulturen finns oerhört mycket spännande att utforska. För att verkligen fördjupa dig i den behöver du dock behärska det kinesiska språket. Att lära sig kinesiska kan vara en riktigt bra investering. Kina är en av världens största och snabbast växande ekonomier. Här finns enorma affärsmöjligheter. Trots det är det relativt få svenskar som lär sig kinesiska.

Studera kinesiska i Kina- nyårsrabatt!
Blueberry kan erbjuda Sveriges största utbud av studier i Kina. Vi har handplockat ett antal språkskolor av hög kvalitet runt om i landet. Välj mellan spännande storstäder som Beijing, Shanghai, Guangzhou, Hong Kong eller Taipei på Taiwan. Om du föredrar mindre orter nära naturen så kan jag rekommendera vår nya språkskola vackra Yangshuo. För att fira det kinesiska nyåret ger vi en rabatt på 100 kr per vecka på bokningar av kinesiska språkkurser som inkommer mellan den 19/2 och den 18/3. Läs mer om rabatten på Blueberrys sida om kinesiska språkresor.

Per Liestam

Previous Marketing Manager