Studera i Australien - Studera i Brisbane, Studera i Melbourne, Studera i Sydney

Billy Blue College of Design

Studera på Billy Blue College of Design

Billy Blue College of Design är en av Australiens ledande designskolor och finns i både Sydney, MelbourneBrisbane och Perth. Det är en perfekt språngbräda för dig som drömmer om en karriär som kreatör i kreativa branscher. Du kan bland annat studera Graphic Design, Digital Media Design (inklusive 3D och animation) och Interior Design. Efter 3 års studier får du en Bachelor i Applied Design.

Under årens lopp har skolan utbildat en rad designers och deras framgångssagor avlöser varandra. Bland annat arbetar före detta Billy Blue-studenter på MTV, världsledande varumärkesbyrån Landor, designbyrån Eskimo och kommunikationsbyrån Frost.

OBS! Just nu erbjuds svenska studenter ett stipendium på 15% av kursavgiften när de söker via Blueberry.

Billy Blue College of Design logo på blueberry.nu4 skäl att välja Billy Blue College of Design

  • Studenter från Billy Blue är hett eftertraktade bland arbetsgivarna.
  • Lärarna jobbar själva i branschen och kan hjälpa dig med värdefulla kontakter.
  • 15 % rabatt på kursavgiften och praktik på några av Australiens ledande kreativa företag och byråer.
  • Inspirerande campus i Sydney, Melbourne, Brisbane & Perth

Jag letade efter en kreativ utbildning där jag skulle få möjlighet att verkligen visa min potential inom media och utvecklas inom det fältet och det tycker jag definitivt att jag har gjort på Billy Blue.

– Ian P, Bachelor of Applied Design

Det är första gången jag älskar att studera! Jag trivs hur bra som helst då fotografi har varit en hobby och passion såpass länge nu, och att få chansen att gräva djupare inom området och lära sig mer är för mig som en dröm. Jag har redan lärt mig otroligt mycket, både inom fotografi och i engelskan. Lärarna på skolan är otroligt trevliga och hjälpsamma och som en internationell student känns det tryggt.

– Mikael F, Diploma of Photo Imaging

Roliga och intressanta kurser där jag lär mig mycket som jag kan ta med mig in i arbetslivet sen. Melbourne är den ultimata staden att studera i!

– Emmie B, Diploma of Graphic Design

Välrenommerad designskola

Billy Blue College of Design startades 1987 av konsultbyrån Billy Blue Design and Writing. Då fanns det endast plats för 4 studenter. Sen dess har skolan vuxit och fått väldigt gott rykte internationellt. Idag studerar över 850 studenter här inom flera olika designprogram.

Billy Blue utvecklar kreatörer som också förstår strategi och projektledning, eller som Tony Ibbotson från Creative Method uttrycker det: ”From all student portfolios seen from numerous colleges and universities, Billy Blue students were by far the most commercial sound. Please pass on our congratulations to any tutors involved in the training as they are producing great results.”

Lättare att få jobb som Billy Blue-student

Lärarna jobbar själva i branschen och har därför stenkoll på vad du behöver kunna för att bli framgångsrik. Undervisningen är väldigt praktisk och dessutom har du möjlighet att göra praktik på exempelvis designbyråer, reklambyråer, PR-byråer, webbyråer, arkitektbyråer eller andra kreativa företag i Australien. Som student på Billy Blue får du också stöd från skolan i att hitta ett bra jobb eller starta eget företag när du avslutar dina studier.

När du går ut från Billy Blue har du stora chanser att få ett bra jobb då skolan har väldigt bra rykte i branschen. Kolla in de här filmerna så förstår du varför:

I den här videon berättar Ben Miles från varumärkesbyrån Interbrand om varför de helst rekryterar från Billy Blue College of Design:

I den här videon berättar reklambyrån Zulu8 om varför de helst rekryterar från Billy Blue College of Design:

I den här videon berättar John Szwede, Global Brand Manager på skoföretaget Volley, om varför han helst rekryterar från Billy Blue College of Design:

I den här videon berättar arkitektbyrån AJ+C Architects om varför de helst rekryterar från Billy Blue College of Design.

Inspirerande campus i 4 städer

I Sydney delar Billy Blue College of Design sitt campus med CATC Design School i trendiga statsdelen Ultimo. Det är en modern byggnad med öppen planlösning, högt i tak och stora ljusa rum. När du kommer in här känner du direkt hur mycket kreativitet det finns i byggnaden. Allting är fräscht, modernt och snyggt. Skolan är uppbyggd för att inspirera studenterna och göra det lättare att samarbeta och bolla idéer. Läs mer om campuset i Sydney på Billy Blues hemsida.

I Melbourne hittar du Billy Blues campus mitt i hjärtat av denna trendiga kulturstad. I närheten hittar du mysiga caféer, shoppingcenter och smakfulla restauranger. Campusområdet delas med systerskolan CATC Design School som även de erbjuder utbildningar inom design. Campuset fokuserar mycket på nätverkande och lägger mycket tid på att knyta kontakter med både studenter och närliggande företag. Läs mer om campuset i Melbourne på Billy Blues hemsida.

I Brisbane är Billy Blues campus beläget centralt i Fortitude Valley med utsikt över staden, Brisbane River och ikoniska Storey Bridge. Området är omgivet av en stor härlig grön park som många studenter passar på att njuta av under rasterna. Att ta sig hit är enkelt med antingen buss, färja eller tåg. Flera skolor delar campuset som har en modern stil med en avslappnande resort-känsla. Du möts av mycket öppna ytor och specialdesignade klassrum. Precis som campuset i Sydney har campuset i Brisbane som mål att bli Australiens mest innovativa med den senaste tekniken och modernt miljötänk. Läs mer om campuset i Brisbane på Billy Blues hemsida.

I Perth ligger Billy Blues supermoderna campus nära centrum med mycket kultur och konst precis i närheten. I Perth kan du endast studera programmet Bachelor of Commercial Interior Design. Läs mer om camuset i Perth på Billy Blues hemsida.

Utbildningar på Billy Blue

I samarbete med Billy Blue College of Design erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Diploma (1 år)
  • Bachelor Degree (3 år)

Läs mer om utbildningarna på Billy Blue College of Design. 

Spana in Billy Blue College of Design i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Skolan är fantastisk. Lokalerna är mindre och känns väldigt kreativt designade, det är väldigt olikt en ”vanlig” skola. Lärarna är väldigt nära eleverna och det känns familjärt. Det finns ”success coaches” som man kan vända sig till för att få hjälp med mycket.

Jennifer Lindholm

Senior Area Manager

Läs mer

Det är ett väldigt fokus på att våra uppgifter ska efterlikna arbetsmarknaden och har därför strikta briefs och deadlines att jobba efter.

Johanna Aspeteg

Marketing Manager

Läs mer

Studera i Brisbane

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer

Studera i Australien

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Ella Reuterswärd, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan