Klocktornet på University of Otago i Dunedin på Nya Zeeland. Blommande träd.

Studera i Nya Zeeland - Studera i Dunedin

University of Otago

Studera på University of Otago

University of Otago är det äldsta universitetet i Nya Zeeland. Det grundades år 1869 i staden Dunedin som ligger på sydön i Nya Zeeland. Universitetet har sitt huvudcampus i Dunedin men det finns även fyra mindre campus i städerna Auckland, Wellington, Christchurch och Invercargill. Universitetet har ca 21 000 studenter varav 3 000 är internationella. Det som utmärker University of Otago är att Dunedin är Nya Zeelands enda riktiga studentstad! Staden har 130 000 invånare varav en stor del är studenter. Runt 85% av studenterna flyttar hit från andra städer och länder. Om du vill testa på Nya Zeelands motsvarighet till Uppsala, Lund eller Linköping är det här det perfekta valet för dig! 

Trots att det är en mindre stad finns det mycket att göra i form av mysiga caféer, barer och shopping. Ingen annan region kan erbjuda samma mängd av utomhusaktiviteter och spännande natur som Otago. Det innebär att Dunedin har något för alla, här hittar du glaciärer, fjordar, vinodlingar, paradisstränder, vattenfall och snöklädda berg!

4 skäl att studera på University of Otago

  • Nya Zeelands enda riktiga studentstad!

  • Rankat bland de 1% bästa universiteten i världen.
  • 95% av studenterna får jobb direkt efter avslutad utbildning.
  • Dunedin erbjuder ett obegränsat utbud av aktiviteter och naturupplevelser.

Ett vackert campus med ett fantastiskt studentliv 

Inte nog med att Nya Zeeland brukar beskrivas som ett av världens vackraste länder, så har även University of Otago blivit utsett till ett av de vackraste universitetsområdena i världen! Campusbyggnaderna kombinerar både gammalt och nytt, samtidigt som de smälter samman med grönområdena och floden Leith som rinner fram genom campus. 

På campus finns allt man kan tänka sig! Totalt har universitetet nio bibliotek varav deras ”Central Library” är rankat som det 13:e bästa biblioteket i världen. Utöver detta finns OUSA Clubs and Societies Center som kopplar samman studenter med mängder av intressen och aktiviteter. Du kan välja att gå med i över 170 olika studentklubbar och föreningar.  

Något annat som stärker gemenskapen på universitetet är alla olika boendealternativ. Det finns både alternativ på och utanför campus, du kan välja att inkludera måltider eller ha ett självhushåll. Som internationell student kan du välja att bo på ”UniFlats” där varje hus har en egen ”kiwi” vilket är en lokal studentvärd. Du paras ihop med roomies och kiwi utefter era intressen. Hur du än vill bo medan du studerar så har universitetet ett alternativ som passar!

Utbildningar på University of Otago

I samarbete med University of Otago erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer
  • Bachelor’s Degree – 3 år
  • Master’s Degree – 2 år

Läs mer om utbildningarna på University of Otago här.

Spana in University of Otago på sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Emma Ivarsson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan