Studera i England på college & universitet på blueberry.nu

Studera i England

Studera utomlands i England

Genom att studera i England får du möjlighet till att studera i ett av världens trevligaste länder! Den brittiska artigheten, den avslappnade och gemytliga pubkulturen och sinnet för humor bidrar till att ge en fantastisk upplevelse för dig som studerar i England.

Pulserande storstäder med rik kulturscen

Supermetropolen London behöver ju knappats någon introduktion. I Englands charmiga huvudstad finns något för alla och det är inte så konstigt att många turister väljer att åka hit flera gånger. Shoppingutbudet är fantastiskt och musikalscenen kan bara New York mäta sig med. Det är en speciell atmosfär här som nästan går att ta på!

Musikscenen i England är också riktigt stark och många kända musiker och band kommer härifrån. I England kan du också gå på några av de största och häftigaste konserterna och festivalerna i världen.

I England betyder fotbollen allt

England är en extremt fotbollstokig nation och det var enligt engelsmännen själva här sporten en gång föddes. Var du än befinner dig i England har du inte långt till en arena i den berömda ligan Premier League. När du studerar i England får du chansen att varje vecka se några av världsfotbollens bästa spelare. Uppladdningen på pubarna runtom i matchstaden före match är också något alldeles speciellt.

Lång historia och stark utbildningstradition

I England generellt känns historien väldigt närvarande. Landsbygden med sina pittoreska byar, herrgårdar och slott är i allra högsta grad levande. Det här är ett otroligt mångfacetterat och vackert land som förtjänar att upplevas på riktigt. Nere i södra England vid våra studieorter Brighton, Bournemouth och Southampton hittar du till exempel otroligt fina och dramatiska stränder som är som tagna från Sydeuropa.

I England hittar du också några av de mest klassiska universiteten på jorden. Både Oxford University och Cambridge University ligger här och har bidragit till att höja nivån på utbildningen i England. När du studerar i England kan du nämligen lita på att du får en väldigt bra utbildning för dina pengar.

Studera i England med Blueberry

Med hjälp av Blueberry kan du studera på flera populära studieorter i England. Vi hjälper dig kostnadsfritt till våra college och universitet i London, Brighton, Bournemouth, Southampton, Manchester och Bristol.

Studieorter

Bra att veta om England

Valuta

Brittiska pund (GBP). Läs mer om valutan hos Forex.

Eluttag

230 Volt, adapter behövs.

Vaccination

Läs vaccinationsguidens råd för resor till Storbritannien. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UD:s reseinformation

Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Storbritannien? Vi hänvisar till SAs reseinformation för Storbritannien.

Visum till England

Ska man studera i England i mer än 6 månader behöver man ansöka om ett studentvisum.

Vi har satt ihop en guide till att studera i England här.

College & Universitet

Studera i England - Blueberrys utbud av skolor