Studera i England på college & universitet på blueberry.nu

Studera i England

Studera utomlands i England

Många drömmer om att studera i grannlandet i väst. England är känd för hög nivå på deras utbildningar och prestigefyllda universitet som Cambridge, Oxford och UCL har inte undgått många. Terminssystemet är uppbyggd på samma sätt som hemma vilket gör det enkelt att planera jul och sommarlov. Vädret är kanske inte lika soligt som i Australien eller i Kalifornien men lite mildare än Sverige och landet har ofta fantastiska vårar och ljumma sensommar dagar.

Det är ofta lätt för svenskar att komma in i den Engelska kulturen, mycket för att den är väldigt likt vår egen. Väljer du att studera i London kan du räkna med att stöta på och bli vän med många svenskar då det bor ca 100 000 svenskar i London. Det är också en fördel att vara nära Sverige så att man enkelt och billigt kan åka hem över jul eller under lov.

Universitet i England

England har mer än hundra universitet totalt och utbildningen ligger ofta på väldigt hög nivå. På Blueberry så jobbar vi med femton universitet runt om i landet samt med fyra mer kreativt inriktade skolor främst i London.

Hur ser ett program i England ut?

Du kan välja att ta en Bachelor inom ett specifikt ämne, som till exempel BA in Education. Det är dock vanligt att man väljer en inriktning (minor) som i de flesta fall utgör 25% av utbildningen och då ser din examen ut t ex så här: BA in Education with Psychology. Det är också vanligt att ta en Joint Degree alltså en delad utbildning där du läser 50% inom båda ämnesområdena och då byts ordet with ut med and som t ex BA in Education and Psychology. Vill man ta en Joint degree måste detta bestämmas redan första året och man kan som student ofta välja inom vilket av de två ämnena man vill skriva sin slutgiltiga uppsats eller göra sitt final project inom.

Hur fungerar det med att läsa fristående kurser under en eller två terminer?

På några av de universitet som Blueberry jobbar med så som Regent’s University och London South Bank University kan du som student läsa valfria kurser under en eller två terminen, detta kallas vanligen för Study Abroad. På en del andra universitet är det svårare att välja kurser fritt ur skolan kursutbud och då finns istället alternativet att läsa en eller två terminer på någon av skolans Bachelor program. Så istället för valfria kurser så läser man tillsammans med studenter på en specifik Bachelor.

Poäng per termin

England har inte ett helt enhetligt poängsystem men det är vanligt att under ett läsår studera  120 UK credits vilket motsvarar 60hp/ECTS. Det går alltså två UK credits på varje svenskt hp.

Studera i England med Blueberry

Med hjälp av Blueberry kan du studera på flera populära studieorter i England. Vi hjälper dig kostnadsfritt till våra college och universitet i London, Brighton, Bournemouth, Southampton, Manchester och Bristol.

Studieorter

Bra att veta om England

Valuta

Brittiska pund (GBP). Läs mer om valutan hos Forex.

Eluttag

230 Volt, adapter behövs.

Vaccination

Läs vaccinationsguidens råd för resor till Storbritannien. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UD:s reseinformation

Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Storbritannien? Vi hänvisar till SAs reseinformation för Storbritannien.

Visum till England

Ska man studera i England i mer än 6 månader behöver man ansöka om ett studentvisum.

College & Universitet

Studera i England - Blueberrys utbud av skolor