öken i australien blueberry

Studera i Australien

Studera utomlands i Australien

Studera utomlands i det fantastiska landet Australien! Welcome Down Under till det här unika och varma jättelandet fyllt med allt från paradisstränder och regnskogar till pulserande storstäder som Sydney, Melbourne, Brisbane och Perth. Australiensarna har en oerhört avslappnad inställning till livet och du kommer inte hinna långt innan du hör orden “No worries”! Med sitt sinne för humor och sitt trevliga sätt gör folket det enkelt för oss svenskar att trivas här.

Vädret är bra året runt och i städer som exempelvis Sydney kan man svalka sig och surfa vid vackra stränder mitt i en världsmetropol. Att komma till landet Down Under är sannerligen en unik upplevelse – här finns verkligen allt!

Australien är en av våra allra mest populära destinationer för svenskar som vill studera utomlands. Utbildningsnivån är en av världens högsta och saken blir inte sämre av att du kan jobba på deltid medan du studerar i Australien om du vill.

Studera i Australien – Kontrasternas land

Få platser i världen erbjuder lika bra surfing som Australien och det är ingen slump att världskända surfmärken som Rip Curl och Billabong kommer härifrån. Det finns till och med en stadsdel med namnet Surfers Paradise i en av Blueberrys studieorter Gold Coast! Självklart håller också dykningen och snorklingen världsklass, inte minst i världens största korallrev Great Barrier Reef i Queensland.

Australiens gigantiska inland kallas ofta ”The Outback”. Både här och i regnskogen finns massor av exotiska djur som bara finns i Australien. Nästan mitt i landet bland mil efter mil av roströda öknar hittar du Uluru, eller Ayers Rock som den även kallas, som är ett välkänt landmärke i Australien.

Du kan till och med åka skidor i södra Australiens snötäckta bergstoppar!

Certified Aussie Specialists

Vi som jobbar med Blueberrys college och universitet i Australien är alla certifierade Aussie Specialists, en utmärkelse som delas ut av Tourism Australia. Vi som är Aussie Specialists har en dokumenterad bredare kunskap om Australien och har själva studerat, jobbat och levt i Australien. Vi vet vad vi pratar om!

Certified Aussie Specialists på blueberry.nu

Studieorter

Bra att veta om Australien

Valuta

Australiska dollar (AUD). Läs mer om valuta till Australien hos Forex.

Eluttag

230 Volt, adapter behövs.

Vaccination

Läs vaccinationsguidens råd för resor till Australien. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

Ambassadens reseinformation

Vad bör man tänka på när man vill studera i Australien? Vi hänvisar till svenska ambassadens reseinformation för Australien.

Studentvisum till Australien

Om du ska studera på college eller universitet i Australien måste du ansöka om studentvisum. Vi på Blueberry guidar dig genom visumprocessen i samband med din ansökan till våra skolor i Australien.

Visumansökan görs online och kostar för närvarande 650 AUD. Handläggningstiden är oftast  2-3 veckor men ibland kan det gå snabbare. Innan du kan ansöka måste du dock vara antagen till en skola och ha fått ditt Confirmation of Enrolment (ett brev där skolan bekräftar att du är antagen), så ansök alltid i god tid!

Om du redan studerar i Australien har du möjlighet att stanna en period efter avslutade studier. Vanligtvis får du stanna mellan 1-3 månader efter avslutade studier. Exakt hur länge du får stanna kommer att specificeras i ditt Visa Grant Notification. Vill du arbeta i Australien efter dina avslutade studier behöver du ansöka om ett arbetsvisum.

Du som har studentvisum har rätt att jobba på deltid i Australien efter att dina studier har startat.

Visumregler kan ändras och vi ber dig därför alltid att kolla med Blueberry och Australiens ambassad om du är osäker.

College & Universitet

Studera i Australien - Blueberrys utbud av skolor