Studera i USA på blueberry.nu

Studera i USA

Studera utomlands i USA

Det finns tusentals anledningar att studera på college eller universitet i USA. Exempelvis så är en examen från ett amerikanskt universitet en av världens mest prestigefyllda och väger tungt på CV:t. Många svenskar drömmer också om Kaliforniens soliga stränder som verkligen är i absolut världsklass.

Stadslivet som det i Blueberrys studieorter Los Angeles och New York finns inte heller någon annanstans i världen. Är det storslagen natur du är ute efter så hittar du allt från Grand Canyon till högklassig skidåkning i The Rocky Mountains. Listan kan göras milslång när det kommer till USA men en sak är säker, här finns något för alla!

Via Blueberry kan du studera i bland annat Kalifornien, New York, Hawaii, Michigan, Washington och Illinois. Vi har internationella prestigeskolor som bland annat UCLA, University of Wisconsin-Madison och UC Irvine. Nedan ser du alla våra college & universitet i USA där du kan studera med hjälp av Blueberry.

Studieorter

Bra att veta om USA

Valuta

Amerikanska dollar (USD). Läs mer om valuta till USA hos Forex.

Eluttag

120 Volt, adapter behövs.

Vaccination

Läs vaccinationsguidens råd för resor till USA. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UD:s reseinformation

Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i USA? Vi hänvisar till UDs reseinformation för USA.

Studentvisum till USA

Om du ska studera på college eller universitet i USA behöver du söka studentvisum. För att ansöka om studentvisum till USA så måste du först vara antagen till en skola och få ett så kallat I-20 dokument. Sedan får du fylla i diverse ansökningshandlingar och gå på en intervju på amerikanska ambassaden i Stockholm. Ibland är det lång väntetid för att få en intervju så anmäl dig i god tid. Visumansökan kostar för närvarande 160+350 USD vilket är 510 USD (ca 5 300 SEK).

Vi hjälper dig med all information kring studentvisum när du ansöker till en skola i USA via Blueberry.

Arbetstillstånd i USA

Som student kan du få ett så kallat OPT-visum. OPT står för Optional Practical Training och kallas ibland också för “work authorization”. Det är ett arbetstillstånd i USA som låter dig jobba eller praktisera i USA i upp till 1 år som en förlängning av ditt studentvisum. Observera att arbetsplatsen måste vara relevant för det du har studerat i USA. Du kan ansöka om OPT upp till 60 dagar efter avslutade studier.

För att få ett långsiktigt arbetstillstånd i USA krävs det att ett företag sponsrar ditt arbetsvisum och detta är relativt ovanligt.

College & Universitet

Studera i USA - Blueberrys utbud av skolor