Nya Zeeland

Studera i Nya Zeeland

Att studera utomlands på universitet i Nya Zeeland är en oförglömlig upplevelse. Förutom det trevliga och gästvänliga folket vilar det något magiskt över de två öarna i Stilla havet. Enligt många är det här världens absolut vackraste land. Här har du allt från snötäckta bergstoppar, glaciärer, alpsjöar och vattenfall till vulkaner, regnskog, vingårdar och vita sandstränder. Du hittar knappast klarare vatten eller mer dramatisk natur. Det är inte så konstigt att man valde att spela in Lord of the Rings-trilogin just i Nya Zeeland. Självklart hittar du även storstadsliv i till exempel huvudstaden Wellington eller Nya Zeelands största stad Auckland.

Friluftsparadiset Nya Zeeland

I Nya Zeeland finns det alltid något att gör och det här är ett riktigt paradis för dig som är äventyrligt lagd oavsett om du älskar surfing, vandring, paddling, forsränning, segling, fallskärmshoppning, skidåkning. Är det något annat du är ute efter finns det garanterat också.

Gästvänlighet och traditioner

Nya Zeeländarna har en genuin kärlek för sitt sagolikt vackra land Aotearoa (som ursprungsbefolkningen kallar det) och de vårdar naturen ömt. Kiwis, som den otroligt gästvänliga befolkningen på Nya Zeeland kallas, har stor respekt för ursprungsbefolkningen Mauri med sin kultur och sina traditioner. Krigsdansen Haka utförs av världens kanske bästa rugbylag All Blacks innan varje match och är en kulturupplevelse i sig. Titta bara här!

Studera i Nya Zeeland med Blueberry

Med hjälp av Blueberry kan du studera på flera universitet i Nya Zeeland. På nordön kan du studera i storstaden Auckland på University of Auckland och Auckland University of Technology. På Sydön kan du studera i vackra omgivningar med Nya Zeelands bästa väder på Nelson Marlborough Institute of Technology.

Studieorter

Bra att veta om Nya Zeeland

Vaccination
Läs vaccinationsguidens råd för resor till Nya Zeeland. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UD:s reseinformation
Vad bör man tänka på när man vill studera i Nya Zeeland? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Nya Zeeland.

Visum
Om du ska studera i Nya Zeeland i upp till tre månader krävs inget visum. Ska du studera i mer än tre månader måste du ha studentvisum vilket ibland kan ordna på plats i Nya Zeeland och ibland måste sökas före avresa. Vi hjälper dig genom visumprocessen när du ansöker via Blueberry.

College & Universitet

Här ser du vårt urval på skolor i Nya Zeeland