Nya zeelands skolsystem på blueberry.nu

Studera i Nya Zeeland

Studera utomlands i Nya Zeeland

Att studera utomlands på universitet i Nya Zeeland är en oförglömlig upplevelse. Förutom det trevliga och gästvänliga folket vilar det något magiskt över de två öarna i Stilla havet. Enligt många är det här världens absolut vackraste land. På ursprungsbefolkningens Maoriernas språk heter landet Aotearoa landet vilket betyder “Det långa vita molnet”. Här har du allt från snötäckta bergstoppar, glaciärer, alpsjöar och vattenfall till vulkaner, regnskog, vingårdar och vita sandstränder. Här är vattnet klarare och naturen mer dramatisk! Det är inte så konstigt att man valde att spela in Lord of the Rings-trilogin just i Nya Zeeland. Studera i Nya Zeelands största stad Auckland eller i Nelson, staden som ofta kallas ”The Sunshine City”.

Friluftsparadiset Nya Zeeland

I Nya Zeeland finns det alltid något att göra och det här är ett riktigt paradis för dig som är äventyrligt lagd oavsett om du älskar surfing, vandring, paddling, forsränning, segling, fallskärmshoppning, skidåkning. Är det något annat du är ute efter finns det garanterat också.

Gästvänlighet och traditioner

Nya Zeeländarna har en genuin kärlek för sitt sagolikt vackra land och de vårdar naturen ömt. Kiwis, som den otroligt gästvänliga befolkningen på Nya Zeeland kallas, har stor respekt för ursprungsbefolkningen Maori med sin kultur och sina traditioner. Krigsdansen Haka utförs av världens kanske bästa rugbylag All Blacks innan varje match och är en kulturupplevelse i sig. Titta bara här!

Studera i Nya Zeeland med Blueberry

Med hjälp av Blueberry kan du studera på flera universitet i Nya Zeeland. Du kan plugga i största staden Auckland på University of Auckland och Auckland University of Technology. Du kan också plugga i Dunedin, den enda riktiga studentstaden i Nya Zeeland belägen på sydön. Här ligger vackra University of Otago.

100 % Pure New Zealand Specialists

Vi på Blueberry som hjälper dig till Nya Zeeland har dokumenterad specialistkunskap om Nya Zeeland och har stor erfarenhet av landet. Därför kan vi stolt kalla oss 100 % Pure New Zealand Specialists!

Nya Zeeland Specialist på blueberry.nu

Studieorter

Bra att veta om Nya Zeeland

Valuta

Nyzeeländsk dollar (NZD)Läs mer om valuta till Nya Zeeland hos Forex.

Eluttag

230 Volt, adapter behövs.

Vaccination

Läs vaccinationsguidens råd för resor till Nya Zeeland. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UD:s reseinformation

Vad bör man tänka på när man vill studera i Nya Zeeland? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Nya Zeeland.

Visum

För att studera på Nya Zeeland behöver man ett visum. För studier i mer än 6 månader behöver man ha studentvisum, och för mindre än 6 månader finns även alternativet att studera på ett Working Holiday Visum. Båda visumen går att ansöka om online och du kan göra din ansökan efter du har fått ett antagningsbesked.

College & Universitet

Studera i Nya Zeeland - Blueberrys utbud av skolor