Studera i Thailand

Studera i Thailand

Studera utomlands i Thailand

Thailand är svenskarnas stora favorit i Asien och det är inte konstigt! Stränder, palats, ruiner, enorma buddha-statyer, pulserande storstäder och mycket mer ryms i detta land. Och om det inte vore nog, så har Thailand en otrolig matkultur. Du kan äta allt från kulinariska mästerverk på fina restauranger till street food med svenska favoriter som Pad Thai eller Satayspett.

Äventyr från ö till ö

Det är väldigt populärt att öhoppa i Thailand. Alla öar har sin egna unika charm med stränder, regnskog, korallrev, berg och småstäder. Dyk och upptäck havslivet i Koh Phi Phi eller besök vattenfallet på Koh Samui.

En av de mest kända öarna kanske är Khao Phing Kan som sticker rakt upp ut ur havet, där James Bond filmen The Man with the Golden Gun spelades in 1974. Öarna här är en del av Ao Phang Nga Marine National Park och är skyddade, så båtar får inte komma för nära. Däremot kan man hyra en kajak för en tur i området eller spana in James Bond Island från närliggande ön Koh Ping Ghan, där det även finns ett grottsystem du kan utforska.

Otroliga byggnadsverk

Det finns få länder med så många arkitektoniska underverk. Precis utanför Bangkok hittar du Wat Samphran, ett 17 våningar högt, rosa tempel med en enorm drake som klättrar runt exteriören. Ingen vet varför denna byggnad existerar eller vem som har byggt den, men den är öppen för allmänheten. Du behöver endast donera några mynt till templet, så kan ta dig till toppen genom den hemliga tunneln som finns i draken!

I Bangkok hittar du The Royal Grand Palace of Thailand, som byggdes 1782 efter att den dåvarande kungen ville etablera en ny huvudstad. Palatset sträcker sig 218,000 kvadratmeter i centrala Bangkok och rymmer många kända statyer, tempel och byggnader, bland annat The Temple of the Emerald Buddha som anses vara det heligaste buddhisttemplet i hela Thailand.

I norra delen av Thailand ligger bergsstaden Chiang Mai. Här finns Wat Rong Khun, kanske mer känt som The White Temple, ett otroligt byggnadsverk helt i vitt. Det är byggt av konstnären Chalermchai Kositpipat som en gåva till Buddha och har det fyllts med avbildningar som Chalermchai tror representerar den buddhistiska tron i modern tid: inuti kan du bland annat finna figurer som Superman, Batman och Neo från The Matrix.

Fantastiska studiemöjligheter

Utbildningsnivån i Thailand är av hög kvalité. Universiteten är välkända och programmen anpassas efter studenterna och nya efterfrågade färdigheter på arbetsmarknaden.

Du kan studera i BangkokSiam University, skolan erbjuder study abroad, bachelor degree och master degree.

Studieorter

Bra att veta om Thailand

Valuta

Thailändska Baht (THB). Läs mer om valutan hos Forex.

Eluttag

220 Volt, adapter kan behövas ibland då det finns många olika slags eluttag i Thailand. Ifall adapter behövs går det lätt att köpa på plats.

Vaccination

Läs vaccinationsguidens råd för resor till Thailand. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UD:s reseinformation

Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Thailand? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Thailand.

Visum till Thailand

Du måste ansöka om studentvisum för att studera i Thailand. Det kostar 700 SEK att ansöka om visum.

När du ansöker till ett college eller universitet via Blueberry så ger vi dig all information du behöver och hjälper dig med alla frågor kring visum och resehandlingar.

College & Universitet

Studera i Thailand - Blueberrys utbud av skolor