Språkresor

Språkresor med CSN

Drömmer du om att åka på språkresa för att lära dig ett nytt språk i landet där det talas? Att åka på språkresa är ett perfekt sätt att förbättra sina språkkunskaper och få inblick i kulturen i ett visst land. Du kan finansiera dina studier med hjälp av CSN och får låna både till kursavgift och levnadskostnader. Möjlighet finns att välja hur länge du vill vara iväg på din språkresa och skräddarsy upplägget baserat på vad du vill studera och hur du vill bo under din studietid.

Det finns flera alternativ och det är möjligt att studera språk på en språkskola eller på ett universitet utomlands. Vi hjälper dig att komma fram till vad som passar dig bäst och guidar dig i ditt val av skola och studieort samt ger svar på dina funderingar kring CSN och mer. Vi på Blueberry hjälper dig alltid gratis med studierådgivning och med hela ansökningsprocessen och stöttar dig hela vägen tills du är på plats utomlands!

Kontakta oss för rådgivning och hjälp inför din språkresa

Här kan du boka en tid direkt i vår kalender.

Vilka länder kan jag åka på språkresa till genom Blueberry?

Vi på Blueberry erbjuder språkresor till Spanien, Frankrike, Italien, England, Costa Rica, Japan och Sydkorea. Notera att vi även har universitet i betydligt flera länder och även om de inte har en ren språkkurs kan du studera där för att utveckla dina kunskaper i engelska eller annat lokalt språk.

Varför åka på språkresa genom Blueberry?

  • Mycket noggrant utvalda språkskolor som är välkända och erbjuder högkvalitativa utbildningar
  • De skolor vi arbetar med har många nöjda studenter
  • Ett omfattande urval av ackrediterade språkprogram som sträcker sig över alla färdighetsnivåer
  • Möjlighet att avlägga internationellt erkända språkprov, inklusive IELTS, Cambridge-examina, TOEFL, DELE, DELF/DALF och DAF 

Så här fungerar det att åka på språkresa

En språkresa är generellt mer flexibelt än att studera på universitet utomlands. På flera språkskolor kan du själv välja startdatum (i stort sett när som helst) medan andra har specifika startdatum. På de språkskolor som är flexibla kan du själv välja längd på studierna medan andra har färdiga längder. Språkkurser på en språkskola eller universitet ger dig möjlighet att lära känna många människor och uppleva landet du studerar i!

Hur mycket kostar det att åka på språkresa?

En språkkurs är generellt mer flexibel än att läsa språk som en universitetskurs. I många fall kan du själv styra längden på utbildningen vilket självklart också påverkar kostnaden. Allt från några veckor upp till en hel termin eller varför inte ett helt år. På så sätt är det ofta billigare än en termin på universitet och du kan söka CSN för studierna. I flera fall kan du klara dig helt på CSN-bidrag och lån. Språkresa är ofta ett ganska billigt sätt att kunna uppleva andra länder och samtidigt lära dig språk och träffa nya människor! För att ge exempel kostar en hel termin på Sorbonne i Paris från ca 25 000 kr och en kortare kurs på 6 veckor på Malaca Instituto ca 14 000 kr. Som nämnt ovan kan du ansöka om studiemedel från CSN för att finansiera studierna under språkresan.

Har du några frågor om språkresor?

Längre ned kan du ta del av vanliga frågor och svar om språkresor. Du kan även boka ett möte med en av våra experter som vägleder dig till rätt land och rätt skola. Alla vi som jobbar på Blueberry har själva pluggat utomlands och har erfarenhet av att hjälpa till med att välja det allra bästa studiealternativet för just dig, baserat på dina studiemål. Boka in en tid som passar dig, så ringer vi upp dig eller ses på vårt kontor i centrala Stockholm. All rådgivning och hjälp som du får av oss är helt gratis!

Jag har två favoritkurser, spanska och basket. California State University Long Beach är en stor skola. På campus har vi vårdcentral, gym, bowlinghall, pool, sjukhus och till och med en egen polis.

– Asta A, California State University Long Beach

Läs mer

Jag har alltid varit intresserad av att kunna prata spanska, tycker att det är ett fint språk.

– Alex P, Malaca Instituto

Läs mer

Jag tycker att det har fungerat jättebra! Hade definitivt rekommenderat blueberry! :)

– Matilda S, Santa Barbara City College

Vanliga frågor & svar om språkresor

Vad gör man på en språkresa?

Huvudmålet av en språkresa är att lära sig ett visst språk, varesig det är spanska, engelska, koreanska, franska, italienska, japanska eller ett annat språk. Själva kursen är ofta varje veckodag, antingen på förmiddagen eller eftermiddagen. Det finns dock olika intensiteter men många är upplagda som halvdagar. Utöver skolan har du egen fritid och ibland även uppgifter att göra till nästa dag. På din fritid kan du upptäcka staden/landet, umgås med vänner eller hänga på stranden. Språkskolor organiserar även dagligen olika event vilket gör det mycket enkelt att lära känna andra människor. Det är inte ovanligt att våra studenter hittar vänner för livet när de är på språkkurs. Via skolan kan det vara allting ifrån en arrangerad helgutflykt till tapasprovning.

Hur länge kan jag åka iväg på språkresa?

Det är generellt flexibelt. Vissa språkskolor har dock specifika startdatum och längd såsom Sorbonne. Andra skolor såsom Malaca Instituto kan du välja helt själv och dessutom börja nästan när som helst under året. Du kan läsa allt från några veckor till ett helt år. Om du åker och ska läsa ett helt främmande språk med ett annat alfabet såsom koreanska eller japanska rekommenderas ofta att du är borta 6-12 månader.

Kan jag finansiera min språkresa med CSN?

Om du läser en språkresa på en språkskola kan du söka CSN bidrag och lån. Inom EU krävs att du studerar minst 3 veckor och utanför EU krävs minst 13 veckors studier för att ge möjlighet till CSN. Om du studerar på universitet gäller samma regler. Om du är 19 år det året du ska studera språkresan har CSN lite andra regler och då är det bättre med en universitetskurs om du vill finansiera dig via CSN. Är du 18 år, 20 år eller vilken annan ålder som helst kan du få CSN för alla språkkurser som uppfyller kraven för CSN. Fråga oss så hjälper vi dig vidare!

Hjälper Blueberry till med boende för språkresor?

På de språkresor där skolorna erbjuder boende till studenterna kan Blueberry hjälpa dig att ordna. De flesta språkskolor har boende du kan välja, antingen egen lägenhet, delad lägenhet eller värdfamilj. I de få fall där boende inte går att boka via språkskolan kan vi ge tips och råd. Även skolan brukar har tips hur du kan gå tillväga.

Vi ger dig kostnadsfri hjälp genom hela processen inför dina språkstudier!

 

Studera franska i Paris, Frankrike

Studera i charmiga Paris på Les cours de civilisation française de la Sorbonne – ett av de främsta språkinstituten i världen som framförallt hyllats för sina engagerade lärare, sin höga studietakt och det centrala läget i världsmetropolen Paris! 

Läs mer om Les cours de civilisation française de la Sorbonne
Vy över Paris

Studera spanska i Malaga, Spanien

Studera på Malaca Instituto – en av världens bästa språkskolor, med hög klass på både utbildning och lärare. Skolan har ett mysigt campus med pool, biosalong och restaurang.

Läs mer om Malaca Instituto här
Lägenhetskomplex, Malaca

Studera spanska i Alicante, Spanien

Studera på Universidad de Alicante på Spaniens vackra östkust! Här kan du förbättra dina språkkunskaper i flera olika språk medan du studerar på universitetsnivå. Du får hela världen som klassrum då du omges av studenter från jordens alla hörn!

Läs mer om Universidad de Alicante här
studera-i-alicante

Studera koreanska i Seoul, Sydkorea

Studera språk vid Hanyang University i det spännande huvudstadsområdet Seoul, Sydkorea! Skolan passar perfekt för dig som vill uppleva den sydkoreanska kulturen och studera en språkkurs i koreanska under 3 till 12 månader.

Läs mer om Hanyang University här
Studera i Sydkorea

Studera engelska i London, England

Studera en engelskakurs på Regent’s University i hjärtat av London! Här studerar du i små grupper och får mycket stöd och hjälp från lärarna. Du kan själv bestämma studietakt för dina språkstudier.

Läs mer om Regent's University här

Studera italienska i Rom, Italien

Studera en standardkurs eller intensivkurs i charmiga Rom! DILIT International House har perfekt läge i centrala Rom och mer än 50 års erfarenhet av att lära ut språkstudier. Det finns mycket att se i staden som grundades för 2777 år sedan.

Läs mer om DILIT International House här
Bro i Rom