Språkresor

Språkresor med CSN

Drömmer du om att åka på språkresa för att lära dig ett nytt språk i landet där det talas? Att åka på språkresa är ett perfekt sätt att förbättra sina språkkunskaper och få inblick i kulturen i ett visst land. Du kan finansiera dina studier med CSN och får låna både till kursavgift och ledvnadskostnader. Möjlighet finns att välja hur länge du vill vara iväg på din språkresa och skräddarsy upplägget baserat på vad du vill studera och hur du vill bo under din studietid. Det finns flera alternativ och det är möjligt att studera språk på antingen en språkskola eller på universitet utomlands. Vi hjälper dig komma fram till vad som passar dig bäst och guidar dig i ditt val av skola, studieort, ger svar på dina funderingar kring CSN och mer. Vi på Blueberry hjälper alltid gratis med studierådgivning och hela ansökningsprocessen samt stöttar dig hela vägen tills du är på plats utomlands!

Vilka länder kan jag åka på språkresa till genom Blueberry?

Vi på Blueberry erbjuder språkresor till Spanien, Frankrike, England och Sydkorea. Notera att vi även har universitet i betydligt flera länder och även om de inte har en ren språkkurs kan du studera där för att utveckla dina kunskaper i engelska eller annat lokalt språk.

Varför åka på språkresa genom Blueberry?

  • Mycket noggrant utvalda språkskolor som är välkända och erbjuder högkvalitativa utbildningar
  • De skolor vi arbetar med har många nöjda studenter
  • Ett omfattande urval av ackrediterade språkprogram som sträcker sig över alla färdighetsnivåer
  • Möjlighet att avlägga internationellt erkända språkprov, inklusive IELTS, Cambridge-examina, TOEFL, DELE, DELF/DALF och DAF 

Så här fungerar det att åka på språkresa

En språkresa är generellt mer flexibelt än att studera på universitet utomlands. På flera språkskolor kan du själv välja startdatum (i stort sett när som helst) medan andra har specifika startdatum. På de språkskolor som är flexibla kan du själv välja längd på studierna medan andra har färdiga längder. Språkkurser på en språkskola eller universitet ger dig möjlighet att lära känna många människor och uppleva landet du studerar i!

Hur mycket kostar det att åka på språkresa?

En språkkurs är generellt mer flexibel än att läsa språk som en universitetskurs. I många fall kan du själv styra längden på utbildningen vilket självklart också påverkar kostnaden. Allt från några veckor upp till en hel termin eller varför inte ett helt år. På så sätt är det ofta billigare än en termin på universitet och du kan söka CSN för studierna. I flera fall kan du klara dig helt på CSN-bidrag och lån. Språkresa är ofta ett ganska billigt sätt att kunna uppleva andra länder och samtidigt lära dig språk och träffa nya människor! För att ge exempel kostar en hel termin på Sorbonne i Paris från ca 25000 kr och en kortare kurs på 6 veckor på Malaca Instituto ca 14000 kr. Som ovan nämnt kan du ansöka om CSN till att studera på språkresa.

Kontakta oss för rådgivning & hjälp inför din språkresa:

Vi ger dig kostnadsfri hjälp genom hela processen inför dina språkstudier!

Jag har två favoritkurser, spanska och basket. California State University Long Beach är en stor skola. På campus har vi vårdcentral, gym, bowlinghall, pool, sjukhus och till och med en egen polis.

– Asta A, California State University Long Beach

Läs mer

Jag har alltid varit intresserad av att kunna prata spanska, tycker att det är ett fint språk.

– Alex P, Malaca Instituto

Läs mer

Jag tycker att det har fungerat jättebra! Hade definitivt rekommenderat blueberry! :)

– Matilda S, Santa Barbara City College

Vanliga frågor & svar om språkresor

Vad gör man på en språkresa?

Huvudmålet av en språkresa är att lära sig ett visst språk, varesig det är spanska, engelska, koreanska, franska, italienska, japanska eller ett annat språk. Själva kursen är ofta varje veckodag, antingen på förmiddagen eller eftermiddagen. Det finns dock olika intensiteter men många är upplagda som halvdagar. Utöver skolan har du egen fritid och ibland även uppgifter att göra till nästa dag. På din fritid kan du upptäcka staden/landet, umgås med vänner eller hänga på stranden. Språkskolor organiserar även dagligen olika event vilket gör det mycket enkelt att lära känna andra människor. Det är inte ovanligt att våra studenter hittar vänner för livet när de är på språkkurs. Via skolan kan det vara allting ifrån en arrangerad helgutflykt till tapasprovning.

Hur länge kan jag åka iväg på språkresa?

Det är generellt flexibelt. Vissa språkskolor har dock specifika startdatum och längd såsom Sorbonne. Andra skolor såsom Malaca Instituto kan du välja helt själv och dessutom börja nästan när som helst under året. Du kan läsa allt från några veckor till ett helt år. Om du åker och ska läsa ett helt främmande språk med ett annat alfabet såsom koreanska eller japanska rekommenderas ofta att du är borta 6-12 månader.

Kan jag finansiera min språkresa med CSN?

Om du läser en språkresa på en språkskola kan du söka CSN bidrag och lån. Inom EU krävs att du studerar minst 3 veckor och utanför EU krävs minst 13 veckors studier för att ge möjlighet till CSN. Om du studerar på universitet gäller samma regler. Om du är 19 år det året du ska studera språkresan har CSN lite andra regler och då är det bättre med en universitetskurs om du vill finansiera dig via CSN. Är du 18 år, 20 år eller vilken annan ålder som helst kan du få CSN för alla språkkurser som uppfyller kraven för CSN. Fråga oss så hjälper vi dig vidare!

Hjälper Blueberry till med boende för språkresor?

På de språkresor där skolorna erbjuder boende till studenterna kan Blueberry hjälpa dig att ordna. De flesta språkskolor har boende du kan välja, antingen egen lägenhet, delad lägenhet eller värdfamilj. I de få fall där boende inte går att boka via språkskolan kan vi ge tips och råd. Även skolan brukar har tips hur du kan gå tillväga.

 

Blueberrys utbud av språkskolor:

Studera franska i Paris, Frankrike

Studera i charmiga Paris på Université de la Sorbonne – ett av de främsta universiteten i världen som framförallt hyllats för sina engagerade lärare, höga studietakt och centrala läge i världsmetropolen Paris! 

Läs mer
Vy över Paris

Studera spanska i Malaga, Spanien

Studera på Malaca Instituto – en världens bästa språkskolor, med hög klass på både utbildning och lärare. Skolan har ett mysigt campus med både pool, biosalong och restaurang

Läs mer
Lägenhetskomplex, Malaca

Studera spanska i Alicante, Spanien

Studera på Universidad de Alicante på Spaniens vackra kust! Här kan du förbättra dina språkkunskaper i flera olika språk medan du studerar på universitetsnivå. Du får hela världen som klassrum då du omges av studenter från jordens alla hörn!

Läs mer
studera-i-alicante

Studera koreanska i Seoul, Sydkorea

Studera språk vid Hanyang University i det spännande huvudstadsområdet Seoul, Sydkorea! Skolan passar perfekt för dig som vill uppleva den sydkoreanska kulturen och studera en språkkurs i koreanska under 3 till 12 månader.

Läs mer
Studera i Sydkorea

Studera engelska i London, England

Studera en engelskakurs på Regent’s University i hjärtat av London! Här studerar du i små grupper och får mycket stöd och hjälp från lärarna. Du kan själv bestämma studietakt för dina språkstudier.

Läs mer

Frågor om språkresor?

Boka gratis studierådgivning här