Studera/plugga i Japan på blueberry.nu

Studera i Japan

Studera utomlands i Japan

Vill du ha en riktigt annorlunda utlandsstudieupplevelse ska du bege dig till Japan! Detta mystiska och fascinerande land liknar ingenting annat och det finns oerhört mycket att upptäcka. Det unika med Japan är att landet lyckas vara så modernt och välutvecklat samtidigt som den uråldriga kulturen och historian i allra högsta grad lever kvar. Du hittar vackert utsmyckade tempel bredvid enorma skyskrapor och blinkande neonljus. Du kommer också märka att japanerna har väldigt stor respekt för traditionella seder och bruk vilket skapar en känsla av att åkta tillbaka i tiden. Ninjornas, samurajernas och geishornas hemland känns helt enkelt äkta.

Världsberömda kulturskatter

Japan bjuder på både megastäder, en vacker landsbygd, sandstränder och skidåkning. Du har inte långt till någonting eftersom Japan har ett mycket väl fungerande nät av höghastighetståg (Shinkansen).

Japansk kultur har blivit världsberömd

Vi i västvärlden har verkligen tagit till oss av allt Japan har att erbjuda. Vi älskar till exempel den japanska maten med Sushi i spetsen (även om de flesta inte har upplevt den genuina japanska servicen och de njutningsfulla smakerna på en äkta japansk restaurang).

Men det stannar förstås inte vid maten. Den japanska populärkulturen är på stark frammarsch och har varit det länge. Musikstilen J-Pop växer sig större och speciella japanska konstformer som Manga och Anime har skapat helt egna communities världen över.

Japanska storföretag som Sony, Toyota, Nikon och Honda har sedan länge varit bland världens mest framgångsrika. Japanernas alldeles egna sätt att organisera sig har minst sagt gett resultat.

Studieorter

Bra att veta om Japan

Valuta

Japanska yen (YEN). Läs mer om valuta till Japan hos Forex.

Eluttag

100 Volt, adapter med amerikanska stift behövs.

Vaccination

Läs vaccinationsguidens råd för resor till Japan. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UD:s reseinformation

Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Japan? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Japan.

Studentvisum till Japan

Om du ska studera i Japan i upp till 90 dagar krävs inget visum. Om du ska studera i mer än tre månader har du följande alternativ:

  • För kurser på mer än 3 månader och upp till max 6 månader kan du resa ut ur Japan till något närliggande land innan ditt visum har gått ut. Då får du stanna i 90 dagar till när du återvänder till Japan eller.
  • För studier i Japan på 6 månader kan du söka ett studentvisum.
  • För studier på mer än 6 månader måste du söka studentvisum. Det innebär en del extra pappersarbete och ansökningsavgifter men vi hjälper dig genom hela processen. Du måste ansökan 4-9 månader före kursstart för att vara på den säkra sidan.

College & Universitet

Studera i Japan - Blueberrys utbud av skolor