Studera i Spanien - Studera i Alicante

Universidad de Alicante

Studera på Universidad de Alicante

Studera på Universidad de Alicante på Spaniens vackra kust! Från denna idylliska miljö erbjuder skolan Study Abroad-terminer och även språkprogram. Få chans att lära dig spanska enkelt och effektivt medan du studerar, perfekt för dig som vill kombinera språkstudier med universitetskurser. Utöver det får du även upplevelsen av att bo i ett härligt varmt klimat nära kusten!

Universitetsområdet är fullt med grönområden och ligger dessutom endast 15 minuter från Alicante centrum, i hjärtat av medelhavet. Du studerar här tillsammans med över 30 000 studenter och universitetet erbjuder även studentboenden. Universidad de Alicante har ett brett utbud av sportanläggningar såsom ett idrottscenter med inomhuspool, gym, squashbana, utomhusbanor, friidrott, havssport, basket, hockey, tennis med mer!

Home

4 skäl att studera på Universidad de Alicante

  • Förbättra dina språkkunskaper i flera olika språk medan du studerar på universitetsnivå
  • Ha världen som klassrum då du omges av studenter från jordens alla hörn
  • Framstående kurser inom engineering och tourism/hospitality
  • Prisvärda utbildningar som helt täcks av CSN

Bienvenidos

Här följer ett kort utdrag ur universitetets välkomstmeddelande:

”We wish to provide the best education for our students in their respective studies. We wish to help them turn into valuable professionals able to constitute the backbone of social and economic progress. We also hope that surrounding public administrations, associations and companies obtain useful help from the University of Alicante to achieve their objectives.”

Varför ska du välja Universidad de Alicante?

Bli inspirerad av dessa videos från universitet:

Alicante som stad

Alicante ligger precis vid medelhavet längs kustremsan Costa Blanca. Det bor ca 330 000 invånare i Alicante och har därmed allt du förväntar dig att en stad ska ha; ljuvliga stränder, shopping och för att inte tala om den goda maten! Det sägs bland annat att de godaste apelsinerna finns i Valencia regionen vilket Alicante är en del av.  Med andra ord finns det mycket att göra och eftersom det är varmt kommer du och dina kurskamrater gärna ta en tur till den fantastiska stranden efter en lång skoldag.

Kultur- och fritidsaktiviteter är en viktig del av dina studier på vid Universidad de Alicante. För att hjälpa dig att känna dig integrerad i den en internationella atmosfären på skolan med både spanska och internationella studenter, anordnas ett stort utbud av aktiviteter för att göra din vistelse till en oförglömlig “Alicante upplevelse”.  Exempel på aktiviteter är resor till de större spanska städerna, kulturbesök till museum/historiska monument, danslektioner, matlagningskurser och vattensporter som snorkling. 

Utbildningar på Universidad de Alicante campus:

I samarbete med Universidad de Alicante erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer.
  • Språkkurs

Läs mer om utbildningarna på Universidad de Alicante.

Spana in Universidad de Alicante i sociala medier:

Facebook
Instagram
Youtube

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Alexia Holse, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan