Australien - Sunshine Coast

University of the Sunshine Coast

Studera på University of the Sunshine Coast

University of the Sunshine Coast är ett av Australiens yngsta universitet och har snabbt blivit väldigt populärt bland internationella studenter. Här får du hög nivå på utbildningarna samtidigt som du har några av världens kanske finaste stränder runt hörnet. Solsäkra Sunshine Coast är en av Australiensarnas absoluta semesterfavoriter och du kommer direkt förstå varför. Här finns charmiga semesterorter och en avslappnad atmosfär. Härliga surf- och badstränder ligger runt kanten och området präglas av vacker natur och ett rikt djurliv. Sunshine Coast kan skryta med ett genomsnitt på 300 soldagar per år och med en temperatur på mellan 18 och 30 grader året om. Sunshine Coast ligger dessutom bara en timme norr om storstaden Brisbane, huvudstaden i delstaten Queensland.

Universitetet erbjuder mer än 50 utbildningar inom de tre fakulteterna Business, Arts and Social Sciences samt Science, Health and Education. Bland annat har University of the Sunshine Coast ett riktigt bra utbud inom Business, Engineering och Science samt unika utbildningar i bland annat Animal Ecology och Environmental Management. Självklart kan du även studera fristående kurser 1-2 terminer som Study Abroad-student.

4 skäl att studera på University of the Sunshine Coast

 • Internationellt och modernt universitet med utmärkta lärare och unika faciliteter
 • Möjlighet för Study Abroad-studenter att få ett Diploma
 • Mycket bra utbud inom bland annat Environmental Studies, Business, Engineering och Science
 • Campuset ligger vid en vacker nationalpark och kängurus vandrar runt på campus. I Sunshine Coast har du också helt fantastiska stränder.

Ungt och innovativt universitet med unika faciliteter

University of the Sunshine Coast är ett ungt och innovativt universitet med drygt 9000 studenter varav cirka 950 är internationella. Universitetet växer ständigt, både akademiskt och till antalet studenter. På campusområdet finns moderna lokaler, konsthall, bokhandel, sporthall och matservering. Det fina campuset är bland annat känt för den supermoderna 3D-faciliteteten ”Engineering Learning Hub”. Det finns bara 4 liknande anläggningar i hela världen och det här är den enda som studenter har tillgång till. Här får du en försmak:

En bussresa på ca 20 min tar dig till de fina sandstränderna, inlandets regnskogar, butiker, banker, caféer, och studentboende. Som internationell student erbjuds du vid ankomst och under utbildningens gång förstklassig support av USC International Student Support som hjälper dig vid om du har frågor.

Lärare med hög utbildningsnivå

Lärarna har den högsta utbildningsnivån bland samtliga universitet i Queensland och den femte högsta i Australien. Till University of the Sunshine Coast hör ett naturskönt campus i utkanten av nationalparken Mooloolah River National Park. Här möts du som student dagligen av solande kängurus som bosatt sig på universitetets campusområde!

Ta en virtuell tour av campusområdet!

Studera på Sunshine Coast i Australien kängurusNadine Lepp jobbar på University of the Sunshine Coast. Här berättar hon varför det här universitetet är så mycket mer än sol, bad och surf.
Läs intervjun här!

Utbildningar

I samarbete med University of The Sunshine Coast erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer.
  • Diploma – 1 år.
  • Bachelor’s Degree – 3 år.
  • Master’s Degree – 6 månader till 2 år.

Läs mer om utbildningarna på University of the Sunshine Coast.

Spana in University of the Sunshine Coast i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Sunshine Coast

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer

Australien

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Vanja Ahlstrand, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan