Eiffeltornet, Paris

Studera i Frankrike

Studera utomlands i Frankrike

Det är inte svårt att förstå varför Frankrike är en väldigt populär destination, både för semester och studier. Här finns verkligen något för alla! Allt från pulserande storstäder till sol och bad på Rivieran och skidåkning i världsklass i alperna. Detta innebär också att Frankrike har ett varierat klimat med värme kring medelhavet och svalare temperatur i de norra delarna av landet. Ett perfekt land för dig som uppskattar variation. Kombinationen av miljö, kultur och det fantastiska franska köket gör Frankrike till ett riktigt attraktivt land, med ett generöst utbud av olika aktiviteter och upplevelser.   

När du studerar i Frankrike kommer du verkligen få uppleva den charmiga franska kulturen på nära håll. Vad sägs om att strosa omkring bland alla gamla byggnader med fantastisk arkitektur, ta en fika på ett mysigt café för att sedan slå sig ner på en lokal restaurang och avnjuta maträtter från det franska köket. Eller varför inte passa på att besöka olika vingårdar, museer och konstutställningar?  

I Frankrike hittar du också en av världens mest besökta huvudstäder! Paris sägs vara både modets-, kärlekens- och gastronomins huvudstad, och är en väldigt attraktiv stad som årligen lockar över 30 miljoner turister. Med sin storslagna kultur, mysiga caféer och världskända sevärdheter är det inte svårt att förstå att Paris är en av Europas mest besökta städer! Visste du förresten att Frankrike var det land i världen som var först med att införa kollektivtrafiken? Från Paris finns det idag goda kommunikationer med flyg och tåg till andra franska storstäder. Vad sägs som ett besök i Marseille, Lyon eller kanske Toulouse? 

Har du möjligheten, ta chansen att upptäcka allt som detta fängslande land har att erbjuda! 

Studera i Paris med Blueberry

Med hjälp av Blueberry kan du studera språk på välkända Sorbonne Université, i en av Europas livligaste huvudstäder, Paris! Här kan du välja mellan att läsa olika typer av språkkurser under en eller två terminer.  

Studieorter

Bra att veta om Frankrike

Språk

Franska.

Valuta

Euro (EUR). Läs mer om valutan hos Forex.

Eluttag

220 Volt, adapter kan behövas beroende på typ av kontakt.

Vaccination

Läs vaccinationsguidens råd för resor till Franktike. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UD:s reseinformation

Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Frankrike? Vi hänvisar till SAs reseinformation för Frankrike.

Visum till Frankrike

Som EU-medborgare behöver du inget visum för att studera eller arbeta i Frankrike.

 

College & Universitet

Studera i Frankrike - Blueberrys utbud av skolor