Lettland natur

Studera i Lettland

Studera till läkare eller tandläkare i Lettland

Lettland är baltikums till ytan största land och har en befolkning på 1,9 miljoner. Huvudstaden Riga lockar många internationella studenter och är även en populär destination för weekendresor. Förutom storstadspuls i Riga bjuder den lettiska landsbygden på vackra naturupplevelser och historisk arkitektur. Hit kan du ta dig på bara dryga timmen med flyg från Stockholm, eller genom en härlig båtresa med färja över Östersjön.

Vacker natur och historiska byggnader

Lettland är verkligen en gömd pärla för den som letar efter skön natur. Här finns massor av vackra djupblå sjöar, floder, mäktiga herrgårdar och slott. Landets kust är lång och sandstränder sträcker sig 50 mil längs havet. För den som vill utforska den lettiska skogen finns mycket bra vandringsleder och även möjlighet att ta sig runt med fyrhjuling.

Att landet har en intressant historia har sannerligen satt sina spår i arkitekturen. För den kulturintresserade är ett besök i Lettland en riktig tidsresa, med vackra byggnader i jugendstil och sevärdheter från tidigt 1200-tal.

Välsmakande mat och lyxiga spa upplevelser

Landet har en uppskattad spa-kultur och här kan du uppleva lyx till förmånliga priser. Lite utanför huvudstaden ligger området Jurmala, som är välkänt för sina vackra stränder och sina underbara spa-upplevelser. Här kan du bada jacuzzi under bar himmel, njuta av bärnstensmassage och självklart ta del av den lettiska basturitualen.

Kvalitén på restauranger i Lettland är synnerligen hög och maten lagas ofta med närproducerade råvaror och spännande, kreativa smaker. Att prisklassen ligger något lägre än i Sverige är ytterligare en bonus! Missa inte Rigas enorma matmarknad där du kan hitta allt från fisk, närproducerade grönsaker och ljuvliga bakverk. Matmarknaden har dagligen runt 50 000 besökare och både kvalité och pris är oftast bättre än i mataffärerna.

Snällare priser gäller även för shopping, vilket det finns ett starkt utbud för. I huvudstaden Riga finns ett flertal gallerior med både välkända kedjor, exklusivare märken och lokala butiker.

Populärt för studenter

Många internationella studenter söker sig till Lettland för studier vilket har lett till en härlig mångfald och ett ypperligt bra studentliv. Utbudet på barer, restauranger, nattklubbar, caféer och fritidsaktiviteter faller många i smaken och de låga priserna passar en studentbudget som handen i handsken!

Studera medicin med Blueberry i Lettland

Genom Blueberry kan du studera till läkare eller tandläkare på Riga Stradins University. Det här är den mest populära universitetet för svenska studenter som vill studera en utbildning inom medicin på engelska av högsta kvalité!

Studieorter

Bra att veta om Lettland

Språk

Lettiska

Valuta

Euro (EUR) Läs mer om Lettlands valuta hos Forex.

Eluttag

230 V. Adapter behövs inte.

Vaccination

Läs vaccinationsguidens råd för resor till Lettland. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UD:s reseinformation

Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Lettland? Vi hänvisar till UD:s reseinformation för Lettland. 

Visum

Som EU-medborgare behöver du inget visum för att studera eller arbeta i Lettland.

College & Universitet

Studera i Lettland - Blueberrys utbud av skolor