Studera Engineering Maskinteknik utomlands på blueberry.nu

Mechanical Engineering

Studera Mechanical Engineering utomlands

Mechanical Engineering eller Maskinteknik är en av de bredaste ingenjörsutbildningarna. Inom Maskinteknik fokuserar man bland annat på design, framtagande och underhåll av mekaniska komponenter och rörliga system. Här blandas teori med praktisk erfarenhet och du lär dig både leda grupper och samarbeta för att hitta lösningar på problem eller utveckla olika projekt.

I Sverige har många universitet samlat flera utbildningar under Maskintekniska fakulteter såsom Maskinteknik, Design och Produktutveckling, Energi & Miljö och Flygteknik. Utomlands är de ofta mer separerade, till exempel i Australien och Nya Zeeland.

Mechanical Engineering ger dig en bred grund att stå på och du kan specialisera dig inom en mängd inriktningar. Exempel på yrken eller branscher är produktdesign och produktutveckling, tillverkning, forskning & utveckling, jordbruk eller vägar och transportsystem.

Bachelor- och Masterutbildningar

Genom Blueberry kan du studera hela Bachelor- eller Masterutbildningar. Utomlands läser man ofta ingenjörsutbildningar i form av en Bachelor’s Degree på 3-4 år (beroende på land) och sedan är det valfritt att fortsätta med en Masterutbildning som oftast är på 2 år. Det går även att ta en Bachelor utomlands och sedan en Master i Sverige eller tvärtom.

Study Abroad 1-2 terminer utomlands

Du kan också studera fristående kurser 1-2 terminer (Study Abroad). För de som läser Maskinteknik, Design & Produktutveckling eller Energi och Miljö i Sverige är det väldigt vanligt att åka utomlands 1-2 terminer under sin studietid och tillgodoräkna kurserna till sin svenska examen. Studerar du till Civilingenjör på ett svensk universitet kan du oftast åka antingen tredje eller fjärde året. På flera svenska skolor tillåter de även sina studenter att åka utomlands både tredje och fjärde året.

Oavsett när du åker kommer du hitta relevanta kurser inom Mechanical Engineering. Däremot kan det skilja sig vilka kurser du kan välja. Speciellt om du vill åka under år fyra i din svenska utbildning kan kursvalen skilja sig beroende på vilken Master-inriktning du går i Sverige. För dig som läser till högskoleingenjör gäller samma sak men då åker du år 3.

Tips på skolor inom Maskinteknik

Läser du Maskinteknik i har du ett väldigt brett utbud av utländska universitet som passar dig. Exempel på populära universitet är:

För dig som studerar Design & Produktutveckling

För dig som går Design & Produktutveckling passar också ovanstående universitet väldigt bra men kurserna som tas är ofta annorlunda mot vad de som läser maskinteknik väljer. Vissa tekniska kurser är fortfarande relevanta men många studenter väljer att även ta kurser inom Art och Design under utlandsterminen. I undantagsfall har även studenter lyckats få ihop det så de kan gå på mindre rena designskolor men de flesta väljer stora eller tekniska universitet.

För dig som studerar Energi & Miljö

När det gäller Energi & Miljö är kurserna ibland mer specifika än för de som läser Maskinteknik men går att hitta på de flesta tekniska universitet. Förutom de universitet som är populära för andra ingenjörer så är University of Wollongong i Australien och University of Minnesota i USA bra val.

För dig som studerar flygteknik och rymdteknik

Om du väljer att inrikta dig på Flyg- och rymdteknik så är det lite mer begränsat än andra mekaniska inriktningar. Men skolor som Edith Cowan University i Perth och University of New South Wales i Sydney i Australien är mycket bra val. Eller varför inte ta en termin i soliga KalifornienSan Diego State University?

College & Universitet

Mechanical Engineering - Blueberrys utbud av skolor