Studera utomlands i Tyskland på blueberry.nu

Studera i Tyskland

Studera utomlands i Tyskland

Tyskland är Västeuropas folkrikaste land med sina över 90 miljoner invånare. Här finns allt från små charmiga korsvirkesbyar till riktigt stora städer som Berlin, Hamburg, München och Frankfurt. Du hittar även fina sandstränder, dramatiska alper och böljande vinlandskap där exempelvis Riesling odlas. Tyskland är ett stort och mångfacetterat land som bjuder på så mycket mer än många tror. Tro oss, du kommer bli överraskad!

Ordentlig mat och massor av öl

I Tyskland gillar man ordentlig mat som kan liknas vid den svenska husmanskosten och att tyskarna gillar öl är knappast någon hemlighet. Tyskarna är också mästare på stora kulturevenemang och kronan på verket är för många ölfestivalen Oktoberfest i München. Metropolen Berlin är också känd för sin starka och alternativa kultur- och musikscen. Passande nog är det i Berlin du kan studera film (på Met Film School Berlin) och musik (på BIMM University Berlin).

Lång och händelserik historia

Landet har en lång och händelserik historia som ständigt gör sig påmind. Tysklands roll i andra världskriget har satt djupa spår i den tyska folksjälen och skapar en slags mystisk och dramatisk atmosfär som du inte hittar någon annanstans. Inte minst finns det en stor mängd viktiga kvarlevor, monument och minnesmärken som är absoluta måsten för den historieintresserade.

Efter kriget delades Tyskland upp i kapitalistiska Västtyskland och kommunistiska Östtyskland. Rakt igenom Berlin gick Berlinmuren som du fortfarande kan se delar av i huvudstaden. Den starka kontrasten mellan öst och väst gör Berlin till en oerhört intressant och ovanlig stad att uppleva!

Europas motor

Tyskland är lite av Europas motor med sin starka ekonomi och sitt stora inflytande på politiken. Näringslivet och industrin är mycket välmående och väldigt många framgångsrika företag kommer från Tyskland. Bara i bilbranschen hittar du bland annat Audi, BMW, Porsche, Mercedes, Volkswagen och Opel.

Studieorter

Bra att veta om Tyskland

Valuta

Euro (EUR). Läs mer om valuta till Tyskland hos Forex.

Eluttag

230 Volt, adapter behövs inte.

Vaccination

Läs vaccinationsguidens råd för resor till Tyskland. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UD:s reseinformation

Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Tyskland? Vi hänvisar till UD:s reseinformation för Tyskland.

Visum

Som EU-medborgare behöver du inget visum för att studera eller arbeta i Tyskland.

College & Universitet

Studera i Tyskland - Blueberrys utbud av skolor