Studera i Portugal

Studera utomlands i Portugal

Välkommen till Portugal – landet med historiska kulturarv, fina byar, milslånga stränder, vackra landskap och otroligt god mat. Landets charmiga städer utmärks av vackra byggnader från förr som blandas med modernitet och smälter fint samman. Det är dessutom ett av Europas varmaste länder och utmärker sig med en kuststräcka på hela 940 km. Längs kusten hittar du allt ifrån milslånga sandstränder till klipphyllor och dolda vikar med kristallblått vatten. Missa inte att upptäcka populära turistmål såsom huvudstaden Lissabon, Algarve som ligger längst ut med kusten och staden Porto som gett upphov till det omtycka Portvinet. Portugal har något för alla och är ett perfekt resemål året om!

Som student i Lissabon studerar du i staden som ett flertal gånger utsetts till det bästa stadsresemålet i Europa. Med vackra bevarade hus, charmiga gamla kvarter med kullersten och ikoniska gula spårvagnar som tar dig genom staden är det föga förvånande. Tack vare goda kommunikationsmöjligheter finns kusten med sina inbjudande stränder lättillgänlig för lediga dagar och utflykter.

Det portugisiska köket

Medelhavsköket genomsyrar den portugisiska maten med inslag av kryddor som ger fylliga och smakrika rätter. Middagen serveras som regel sent och det är inte ovanligt att lokalt producerade ostar, chark, goda viner och andra specialiteter från de olika regionerna finns med på menyn. Att Portugal är stora inom fiskeindustrin återspeglas i det breda utbudet av fisk- och skaldjursrätter på bordet. Visste du att landet har Europas högsta fiskkonsumtion per capita?

Surfarens paradis

Portugal är välkänt bland surfare världen över och har med sina många och vackra stränder toppat listorna över de främsta sturfstränderna i världen. Hit söker sig surfare året om men högsäsongen pågår under sen vinter till tidig vår. Portugals många stränder möjliggör att surfare på alla nivåer reser hit och även du kan ta del av känslan att fånga vågor!

Studera i Lissabon med Blueberry

Med hjälp av Blueberry College och Universitet kan du studera på Universidade Europeia campus i Lissabon.

Studieorter

Bra att veta om Portugal

Valuta

Euro (EUR). Läs mer om valuta till Portugal hos Forex.

Eluttag

230 Volt, ingen adapter behövs.

Vaccination

Läs vaccinationsguidens råd för resor till Portugal. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UD:s reseinformation

Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Portugal? Vi hänvisar till UD:s reseinformation för Portugal.

Studentvisum till Italien

Som EU-medborgare behöver du inget visum för att studera eller arbeta i Portugal.

College & Universitet

Studera i Portugal - Blueberrys utbud av skolor