studera utomlands i nederländerna, tulpaner, odlingar, blommor, gult,

Studera i Nederländerna

Studera utomlands i Nederländerna

Nederländernas är Europas mest tätbefolkade land, har cirka 17 miljoner invånare och gränsar till både Belgien och Tyskland. Trots att huvudstaden är Amsterdam har regeringen och kungafamiljen sitt säte i Haag.

Naturen

Nederländernas högsta berg Vaalserberg ligger på 322 m.ö.h medan resten av landet försöker hålla sig över vattenytan. Utöver Vaalserberg som ligger i den sydöstligaste delen av landet är Nederländerna ett platt land med en stor del kanaler och åkrar.

Mindre än en timme bort från Amsterdam med bil ligger ”Europas trädgård”, parken Keukenhof. Här växer det över 7 miljoner blommor, varav 800 olika sorters tulpaner. Parken har öppet mellan mars och maj för att besökarna ska få se alla blommorna när de är som vackrast. Är blommor något du vill ta del av när du är i Nederländerna finns det även en Blomsterparad som går mellan Noordwijk och Haarlem under en dag i april. Här har deltagarna byggt stora konstruktioner som sedan pryds med blommor för att skapa fantastiska konstverk.

Historia

Under åren 1568-1648 pågick det spansk-nederländska kriget, som sedan gjorde att dåtidens uppdelade Nederländerna gick ihop och då kallades för De sju förenade Nederländernas republik. Därefter blev Nederländerna en av de mäktigaste sjöfararnationerna och ekonomiska stormakterna under 1600-talet. Under denna tid etablerades flera kolonier och handelsstationer över hela världen, bland annat de karibiska öarna Bonaire, Sint Eustatius och Saba som fortfarande är en del av Nederländerna idag.

Studieorter

Bra att veta om Nederländerna

Valuta

Euro (EUR). Läs mer om valuta till Nederländerna hos Forex.

Eluttag

230 Volt, adapter behövs inte.

Vaccination

Läs vaccinationsguidens råd för resor till Nederländerna. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UD:s reseinformation

Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Nederländerna? Vi hänvisar till UD:s reseinformation för Nederländerna.

Visum

Som EU-medborgare behöver du inget visum för att studera eller arbeta i Nederländerna.

College & Universitet

Studera i Nederländerna - Blueberrys utbud av skolor