Stipendium för utlandsstudier

Information om stipendium för utlandsstudier

Behöver du mer pengar för att finansiera dina utlandsstudier? Läser du på en studiemedelsberättigad utbildning (minst 3 veckor inom EU och minst 13 veckor i resten av världen) har du rätt till lån och bidrag från CSN. Ett annat alternativ kan vara att söka ett stipendium för utlandsstudier som finansierar delar av dina studiekostnader. Fördelen är att det finns en hel del stipendier som du kan söka, nackdelen är att hitta rätt i denna djungel.

Blueberry har inga möjligheter att aktivt hjälpa dig med att ansöka om stipendier för utlandsstudier men vi vill fortfarande hjälpa dig hitta det du behöver för att kunna studera utomlands. Vi har därför sammanställt en stipendieguide med information om var du kan hitta stipendium för utlandsstudier samt vad du bör tänka på när du ansöker om dem. Här kan du hitta vår guide om stipendium för utlandsstudier.

Det finns massor med stipendier för utlandsstudier om man väl börjar leta. De flesta har dock speciella krav som du måste uppfylla för att vara behörig att söka. Här nedan listar vi några olika sätt att hitta stipendium för utlandsstudier. Du bör använda dig av flera olika sätt att söka för att hitta så många tänkbara stipendier som möjligt, då har du störst chans att lyckas!

Leta stipendium för utlandsstudier lokalt

De vanligaste stipendiegivarna är arbetsgivare, den kommun du bor i och skolor där du går eller har gått. Det kan därför löna sig att börja söka lokalt i din hemort.

  • Kontakta din kommun och länsstyrelse och hör om de har någon förteckning över stipendier för utlandsstudier knutna till ditt närområde.
  • Fråga din arbetsgivare! Många större företag delar ut stipendier till anställda, där stipendium för utlandsstudier är en del av det. Dessutom kan arbetsgivaren se dina studier utomlands som en fortbildning som gynnar dig i jobbet och karriären och därför vara villiga att sponsra åtminstone en del av dina studier utomlands.
  • Kontakta din svenska skola. Studentkår eller studievägledare brukar kunna tipsa dig om det finns några stipendier för utlandsstudier du kan söka som är knutna till skolan eller din utbildning du har i Sverige.
  • Församlingar, föreningar och fackförbund du är med i är andra potentiella stipendiegivare. Dessutom finns det en del stipendier för utlandsstudier som bara kan sökas av föreningar. Vilket då ger dig möjligheten att söka stipendium för utlandsstudier genom den förening du är med i.

Stipendium för utlandsstudier från ditt utländska college eller universitet

Många av Blueberrys college och universitet runt om i världen har stipendium som framtida studenter kan söka för att kunna finansiera sina utlandsstudier. Vissa college och universitet erbjuder stipendium speciellt för Blueberrystudenter. Andra college och universitet erbjuder stipendium för internationella studenter som ansöker under en viss period eller har goda meriter och bra betyg från tidigare studier. Vissa college och universitet har tagit fram egna speciella stipendium som även internationella studenter kan ansöka om.

Alla aktuella stipendier för utlandsstudier från Blueberry hittar du här.

Översikt – stipendium för utlandsstudier

En mycket utförlig länksamling som kan vara en bra startpunkt i ditt stipendiesökande, därför har Blueberry sammanställt en lista åt dig med länkar på andra hemsidor som har samlingar av olika stipendium för utlandsstudier för dig att ansöka om.

Stipendiekonsult med fokus på stipendium för utlandsstudier

Om du kan avvara några hundralappar så kan du anlita en stipendierådgivare som tar fram en lista på det stipendier du kan söka. Stipendiekonsulter tar fram information om stipendier som passar dig. Sedan får du besked om hur många de har hittat och det är först då behöver du tar ställning till om du vill köpa materialet eller inte.

Arbeta som Blueberryambassadör

Blueberry utser årligen en eller fler sociala media-ambassadörer som studerar på våra college och universitet utomlands. Alla är välkomna att söka tjänsten som ambassadör och du behöver inte ha ansökt till något program när du skickar in ansökan, men dina planer bör vara att påbörja dina studier med kursstart mellan jul-nov relevant år. Som sociala media ambassadör kommer du att vara en viktig del i Blueberrys marknadsföring. Du hjälper till att stärka vår varumärkesprofil och förväntas vara en god ambassadör för Blueberry och din skola under tiden du studerar utomlands.

Är du intresserad av att bli sociala media ambassadör – Läs mer här.

Sök aktuella stipendier utomlands

Läs mer

Blueberrys ambassadörsjobb

Läs mer