Studera i Australien - Studera i Melbourne

RMIT University

Studera utomlands på RMIT University i Melbourne

Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT University) grundades 1887 i Melbourne. I och med deras långa historia sätter RMIT stort fokus på att studenter efter utbildningen ska kunna komma ut i arbetslivet och börja skapa en framtid. Genom att välja att studera på RMIT väljer du ett globalt universitet med en bakgrund inom ledarskap, teknik, innovation, design och företagande. Universitetet har även nära kontakt med företag som Deloitte, Adidas och BMW med flera, för att säkerställa utbildningens relevans i korrelation med branschens behov.

4 skäl att studera på RMIT i Melbourne

  • Royal Melbourne Institute of Technology grundades redan 1887 och har 12.000 internationella studenter.
  • Rankat som #1 i Asien/Stillahavsregionen och #11 i världen inom ämnesområdet design enligt QS World University Ranking by Subject 2020.
  • Melbourne har blivit framröstad till “World’s Most Liveable City” fem år i rad.
  • RMIT har möjligheten att erbjuda sina studenter världen som klassrum, med influenser från internationella föreläsare.

Campus i Melbourne och resten av världen som lekplats

Genom RMIT Universitys nära kontakt med samhället bidrar universitetet till möjligheten för hela staden att växa genom de projekt och arbeten studenterna tar del i och driver fram. RMIT är ett universitet där experter, lärare och studenter uppmuntras att tillfredsställa sin nyfikenhet och arbeta nära varandra för att hjälpas åt att praktiskt tillämpa branschbedömningar, forskningsfynd och specialistkunskaper för att driva utbildningen och samhället framåt.

RMIT University har kontakter i hela världen och ett Alumni-nätverk med över 300.000 före detta studenter över hela världen som hjälper till att sprida universitetets anda till mängder av branscher världen över. Med över 84.000 studenter och 13.000 doktorander skapar RMIT en stabil grund för deras internationella studenter. Universitetet har runt 12.000 internationella studenter från över 100 olika länder, vilket har hjälpt dem att utveckla en grund för att ta emot studenter och få dem att trivas och växa i Melbourne. RMIT har ett stort nätverk för att stödja och stötta internationella studenter så att du snabbt kommer in i din nya miljö.  I och med det stora antalet studenter som RMIT har finns det en mängd olika klubbar, sporter, aktiviteter och event som sker runt campus.

RMIT University campus i Melbourne

Melbourne har blivit framröstad till “World’s Most Liveable City” fem år i rad, vilket är lätt att förstå efter ett tag i staden. Melbourne har influenser från mängder av länder runt om i världen och det märks när du går längs gatan eller åker tunnelbana. Många lockas av den stil och elegans som staden har och du kan enkelt ta del av mat från olika hörn, konst och design med alla möjliga inspirationer, sporter som lockar tusentals åskådare och otaliga festivaler. Den mångkulturella och välkomnande atmosfären hjälper dig att snabbt känna dig som hemma på andra sidan världen. Staden är fylld med museer och gallerier och Melbourne ses som Australiens konsthuvudstad, staden är fylld med både lokala och internationella verk. Melbourne erbjuder oändligt val för alla budgetar och smaker, vilket gör att tiden här blir fylld med nya intryck. Att hitta och ta sig runt i Melbourne är enkelt oavsett om du tar buss, tunnelbana, cykel eller väljer att gå. RMIT University har tre campus i Melbourne och de ligger alla nära kollektivtrafiken.

Utbildningar på RMIT University

I samarbete med RMIT University erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer
  • Bachelor Degrees – 3 till 4 år
  • Master Degrees – 1 till 2 år

Läs mer om de olika utbildningarna på RMIT här.

Spana in RMIT University på sociala medier

Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Instagram
Weibo

Åk själv om du vill få ut så mycket som möjligt, då man ”tvingas” att anpassa sig och blir automatiskt mer utåtriktad och har enklare att lära känna nya människor som man kan ha för livet, och få ny lärdom av.

– Jacob W, Study Abroad

Läs studentberättelsen här!

Det är en seriös skola som erbjuder ett brett utbud av olika kurser, det finns även ett stort antal olika aktivitetsföreningar som man kan gå med i (surf, hiking, dykning osv).

– Gabriel P, Study Abroad

Studera i Melbourne

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer
Studera i Melbourne i Australien på blueberry.nu

Studera i Australien

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Isabella Hansson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan