USA - Kalifornien, Santa Barbara

Santa Barbara City College

Studera på Santa Barbara City College

Santa Barbara City College i Kalifornien är en av Blueberrys absolut mest populära skolor och det är inte svårt att förstå varför. Santa Barbara City College har ett av världens bästa lägen precis vid Stilla havet i Santa Barbara, en av de vackraste städerna i USA ca 1,5 timme med bil från Los Angeles. Här på ”USA:s Riviera” får du bra väder, svårslaget studentliv, fantastiska stränder och en avspänd livsstil.

Santa Barbara City College har utsetts till USA:s högst rankade Community College flera år i rad, inte minst i år. Du kan läsa mer om motivering till vinsten här. Här får du riktigt bra kurser och lärare till ett mycket bra pris. Du kan läsa fristående kurser som Study Abroad-student, eller om du hellre vill ta en Associate’s Degree på två år. Pluggar du på Santa Barbara City College har du dessutom bra möjlighet att efter 2 år fortsätta dina studier och ta en Bachelor’s Degree på ett universitet i USA.

Santa Barbara City College Logo på blueberry.nu

4 skäl att studera på Santa Barbara City College

  • Utsedd till USA:s bästa Community College flera år i rad.
  • Campuset ligger endast ett stenkast från Stilla havet.
  • Stort utbud av program och kurser till bra pris.
  • Upplev collegelivet i en riktig studentstad.

Välkommen till ditt livs upplevelse!

Här får du följa med Blueberry-studenten Alice Hjälm under hennes studietid i Santa Barbara.

Direktavtal med amerikanska universitet

Santa Barbara City College (SBCC) är ett Community College, vilket innebär att du kan läsa de två första åren av en fyraårig Bachelor’s Degree här. Många amerikanska studenter väljer att inleda sin högskoleutbildning på Community College där man får en bra utbildning för betydligt mindre pengar än om man läser alla fyra år på ett universitet. SBCC har utformat The Transfer Academy som arbetar för att ge studenter rätt förutsättningar och hjälp för att göra en transfer till universitet. Studenter som möter och bibehåller kraven för sitt program kan garanteras plats på ett särskilt universitet. Colleget har avtal med CSU (California State University), som är ett av de mest högkvalitativa, varierade, största, samt prisvärda universitetssystemen i landet. Här ingår 23 olika universitet, bland annat University of California Santa Barbara, där många studenter väljer att fortsätta sina studier efter sin tid på SBCC.

Santa Barbara City College har 17 000 studenter

Santa Barbara City College grundades redan 1909 och har utsetts till USA:s bästa Community College (rankning från Aspen Research Institute släppt i mars 2013). Här precis vid Stilla havet studerar närmare 17 000 studenter varav ca 700 är internationella. Colleget erbjuder små klasser vilket gör att du inte riskerar att försvinna i mängden. På campusområdet hittar du ett bibliotek, datorsalar, bokhandel, caféer och restauranger samt ett välutrustat gym. Här finns även en fantastisk idrottsarena precis vid havet som byggdes i samband med olympiska spelen i Los Angeles 1984. SBCC har aktiva sportföreningar för fotboll, golf, tennis, löpning, basket m.m.

Utbildningar på SBCC

I samarbete med Santa Barbara City College erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer.
  • Associate’s Degree – 2 år.

Läs mer om utbildningarna på Santa Barbara City College.

Spana in Santa Barbara City College i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Intresseanmälan  Ansök nu

Santa Barbara

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer

USA

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Vanja Ahlstrand, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan