Studera på Santa Barbara City College i Kalifornien på blueberry.nu

Studera i USA - Studera i Kalifornien, Studera i Santa Barbara

Santa Barbara City College

Studera på Santa Barbara City College SBCC

Santa Barbara City College i Kalifornien är en av Blueberrys absolut mest populära skolor och det är inte svårt att förstå varför. Santa Barbara City College har ett av världens bästa lägen precis vid Stilla havet i Santa Barbara, en av de vackraste städerna i USA ca 1,5 timme med bil från Los Angeles. Här på ”USA:s Riviera” får du bra väder, svårslaget studentliv, fantastiska stränder och en avspänd livsstil.

Santa Barbara City College har fått The Aspen Prize – en utmärkelse som USA:s högst rankade Community College och blivit utsedda till the #1 Value Community College tre år i rad, senast år 2020. Här får du riktigt bra kurser och lärare till ett mycket bra pris. Du kan läsa fristående kurser som Study Abroad-student, eller om du hellre vill ta en Associate’s Degree på två år. Pluggar du på Santa Barbara City College har du dessutom bra möjlighet att efter 2 år fortsätta dina studier och ta en Bachelor’s Degree på ett universitet i USA.

Santa Barbara City College Logo på blueberry.nu

4 skäl att studera på Santa Barbara City College

  • Utsedd till USA:s bästa Community College flera år i rad.
  • Campuset ligger endast ett stenkast från Stilla havet.
  • Stort utbud av program och kurser till bra pris.
  • Upplev collegelivet i en riktig studentstad.

Varför studera på Santa Barbara City College?

I videon nedan får du lyssna till tidigare studenten Daphne som berättar om sin studietid på SBCC och ger tips om vad som kan vara bra att tänka på inför studierna.

 

SBCC har direktavtal med amerikanska universitet

Santa Barbara City College (SBCC) är ett Community College, vilket innebär att du kan läsa de två första åren av en fyraårig Bachelor’s Degree här. Många amerikanska studenter väljer att inleda sin högskoleutbildning på Community College där man får en bra utbildning för betydligt mindre pengar än om man läser alla fyra år på ett universitet. SBCC har utformat The Transfer Academy som arbetar för att ge studenter rätt förutsättningar och hjälp för att göra en transfer till universitet efter sin Associate’s Degree. Studenter som når upp till kraven för sin Associate’s Degree kan garanteras plats på ett särskilt universitet. Colleget har avtal med CSU (California State University), som är ett av de mest högkvalitativa, största, samt prisvärda universitetssystemen i landet. Här ingår 23 olika universitet, bland annat University of California Santa Barbara, där många studenter väljer att fortsätta sina studier efter sin tid på SBCC.

Santa Barbara City College har 17 000 studenter

Santa Barbara City College grundades redan 1909 och har utsetts till USA:s #1 Value Community College. Här, precis vid Stilla havet studerar närmare 17 000 studenter varav ca 700 är internationella. Colleget erbjuder små klasser vilket gör att du inte riskerar att försvinna i mängden och du får på så sätt en bra kontakt med lärarna. På campusområdet hittar du ett bibliotek, datorsalar, bokhandel, caféer och restauranger samt ett välutrustat gym. Här finns även en fantastisk idrottsarena precis vid havet som byggdes i samband med olympiska spelen i Los Angeles 1984. SBCC har aktiva sportföreningar för fotboll, golf, tennis, löpning, basket m.m.

Utbildningar på SBCC

I samarbete med Santa Barbara City College erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer.
  • Certificate – 2 terminer.
  • Associate’s Degree – 2 år.

Läs mer om utbildningarna på Santa Barbara City College.

Spana in Santa Barbara City College i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Ansök till SBCC nu

Min första tid i Santa Barbara har varit fantastisk! Att börja på en ny skola, i ett annat land med endast nya människor runt om sig är utmanande men också spännande.

– Emma SW, Study Abroad

Skolan är helt klart den finaste skolan jag någonsin befunnit mig på. Utsikten över havet, stranden, palmerna och alla båtar är helt magisk. När det kommer till studierna och lärarna så är jag väldigt nöjd då de är både professionella och roliga.

– Kajsa P, Study Abroad

Läs Kajsas studentberättelse här!

Santa Barbara City College är en riktigt bra skola med förmodligen världens bästa utsikt!!! Man tröttnar aldrig på att se Stilla Havet så fort man är på väg någonstans. Lärarna är riktigt bra och har höga krav.

– Paulina T, Study Abroad

Santa Barbara City College palmer havet

Vare sig du vill göra en transfer till ett universitet och ta en längre utbildning, eller bara läsa lite lösa kurser under en termin, eller om inte vet alls hur länge du vill stanna – det är bara att köra. Så enkelt är det!

– Wilma E, Associate Degree in Theatre Arts

Läs Wilmas studentberättelse här!
studera i usa på sbcc

Jag har aldrig varit så nervös som jag var den dagen, men jag är så stolt över att jag faktiskt vågade ta steget ut i världen, för det var ju det jag alltid drömt om.

– Michaela L, Study Abroad

Läs Michaelas studentberättelse här!
blueberry-student michaela på SBCC

Jag vågade testa och min dröm om att vara fotograf är numera inte längre en dröm, det är något jag gör dagligen och jag älskar det!

– Sandra B, Study Abroad

Santa Barbara City College utsikt

Om det är någon där hemma som sitter och funderar på att flytta utomlands – GÖR DET BARA! Det finns ingen bättre tid än nu och det är inte så läskigt som det låter. Det är det bästa du någonsin kommer göra!

– Felicia K, Study Abroad

Läs Felicias studentberättelse här!
studera utomlands i USA, Santa Barbara City College, student ambassadör, Blueberry student

Om du tvekar på att åka, sluta med det! Du kommer inte att ångra dig! Vågar faktiskt säga att jag inte haft en enda dålig dag här. Att åka var det absolut bästa valet jag gjort i mitt liv!

– Emma I, Study Abroad

Studera i Santa Barbara

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer
Studera i Kalifornien på Santa Barbara City College på blueberry.nu

Studera i USA

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Alexia Holse, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan