Vy över Seattle

Studera i USA - Studera i Seattle

Edmonds College

Studera på Edmonds College

Edmonds College grundades 1967 och är beläget i Lynnwood i utkanten av mysiga, trevliga och vackra Seattle. Colleget kännetecknas av vänliga och engagerade lärare och har många gånger röstats fram bland de mest ”student friendly” collegen i västra USA. Edmonds är ett Community College och alltså ett prisvärt studiealternativ för dig som vill till USA. Du kan läsa en Associate’s Degree på två år eller åka som Study Abroad-student och studera fristående kurser under 2-3 terminer.

Edmonds College kan även ta emot dig som saknar fullständiga gymnasiebetyg!

Edmonds College logo

4 skäl att studera på Edmonds College

  • Prisvärd utbildning och stort utbud av program/kurser.
  • Transferavtal med många universitet.
  • Studentboende i närheten av campus.
  • Rikt studentliv där skolan anordnar många utflykter och events.

Stort utbud av program och kurser

På Edmonds College väljer du mellan 75 olika studieinriktningar. Efter din avslutade Associate’s Degree kan du slutföra din Bachelor’s Degree (ytterligare två studieår) på ett amerikanskt universitet. Colleget har transferavtal med alla statliga universitet i Washington State men också med flera universitet i Kalifornien.

Du studerar tillsammans med 20 000 studenter, varav 1250 är internationella från 70 olika länder. Edmonds College är måna om sina internationella studenter och har ett internationellt kontor dit du kan gå och få hjälp med allt från kursval och terminsavgift till visumfrågor.

Studentlivet i Seattle

Seattle är staten Washingtons största stad och med sin utbredda kaffekultur beskrivs staden som ”Capital of Coffee”. Det här är en av USA:s absolut vackraste städer och som student har du obegränsat med både natur- och kulturupplevelser att njuta av. Fina stränder hittar du några minuter från skolan och Vancouver ligger endast 1,5 timme bort. Musikscenen är urstark och det är ingen slump att både Nirvana, Foo Fighters och Pearl Jam kommer från Seattle.
Läs mer om staden Seattle här.

Edmonds College ger rabatter

Edmonds erbjuder alla sina studenter möjlighet att köpa busspass till reducerade priser. För endast 5 USD åker du gratis på alla bussar i området under en månad. Det finns även flera rabatter till olika aktiviteter, bland annat skidåkning.

Utbildningar på Edmonds College

I samarbete med Edmonds College erbjuder Blueberry dig följande:

  • Study Abroad – 1 till 3 terminer.
  • Associate’s Degree – 2 år.

Läs mer om utbildningarna på Edmonds College.

Spana in Edmonds College i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Mitt tips till andra studenter är att vara ute i god tid och verkligen känna ”Jag vill göra det här, jag vill studera utomlands!”. Om det är en sista minuten plan kommer du får det besvärligt.

– Isak V, Associate’s Degree in Computer Information

Studera i Seattle

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer
Studera i USA i Seattle på blueberry.nu

Studera i USA

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Sindre Løfsgaard, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan