Macquarie University Campus

Studera i Australien - Studera i Sydney

Macquarie University

Studera på Macquarie University i Sydney

Macquarie University i Sydney är ett av de högst rankade universiteten i Australien. Macquarie är innovativt och annorlunda och universitetet har legat bakom flera stora upptäckter och innovationer. Det var till exempel här som cochlea-implantatet för hörselskadade uppfanns. Imponerande nog utvecklades även Wi-Fi på Macquarie University!

Som ett av fem universitet i Australien kan Macquarie University stoltsera med att det internationella rankingsystemet QS Star ger universitetet högsta betyg i alla undersökta kategorier. Universitetet tilldelas toppbetyg när det kommer till undervisning, anställningsbarhet, forskning, innovation och faciliteter. Hela 90% av de studenter som examineras från Macquarie har relevant arbete inom sex månader. Macquarie Graduate School of Management (MGSM) har dessutom blivit utsedd till den bästa skolan för Business i Australien för tredje året i rad av Financial Times’ Global MBA Ranking.

Macquarie University logo på blueberry.nu

4 skäl att studera på Macquarie University

  • Rankat bland Australiens femton bästa universitet enligt Academic Ranking of World Universities (ARWU, 2020).
  • Möjlighet till värdefull praktik med universitetspoäng.
  • Förmånliga stipendier och möjlighet att läsa 3 kurser per termin till reducerat pris.
  • Stort utbildningsutbud och vackert campus i Sydney.

Mycket förmånliga stipendier på Macquarie University

Stipendier för hela program

Macquarie erbjuder ett mycket förmånligt stipendium för europeiska studenter som ansöker till något av skolans program på kandidat- eller masternivå. Stipendiet är på 10 000 AUD (ca 67 900 SEK) i rabatt på kursavgiften per läsår. Skicka in din ansökan nu så gör skolan en samlad bedömning av din profil där betyg är en del. Som svensk student har du stor chans att få stipendiet, så ta chansen! Kontakta oss på Blueberry om du vill veta mer.

International Scholarships

Du som har höga gymnasie- eller universitetsbetyg kan få ta del av Macquarie University International Scholarships (MUIS).
Läs allt om Macquarie Universitys stipendier här.

Praktikplatser och nära kontakt med näringslivet

Macquarie University ligger mitt i hjärtat av Australiens högteknologiska centrum. Detta gynnar universitetet och studenterna i form av stipendier, ökade chanser till praktikplatser och jobb. Dessutom får Macquarie ofta in välkända gästföreläsare.

Universitetet äger inte bara campusområdet utan också mark som hyrs ut till olika företag i närområdet. När hyreskontrakt skrivs under av företagen skriver de också under att de kommer att ta emot praktikanter från universitetet. Det ger studenterna möjlighet till praktisk erfarenhet redan på kandidatnivå vilket är ovanligt.

Tack vara PACE (Professional and Community Engagement) ger universitetet studenterna tillgång till både lokala och internationella praktikplatser, studieresor, utvecklingsprojekt och service-learning. Som student på Macquarie får du helt enkelt väldigt mycket hjälp på traven i din framtida karriär!

Grönt och vackert campus i norra Sydney

Macquarie University och dess stora gröna campus hittar du i norra Sydney, ca 20-30 minuter från centrum med tåg. Det är smidigt att ta sig hit oavsett var du bor eftersom Macquarie har sin alldeles egna tågstation!

Campuset känns väldigt kreativt och nyskapande och många studenter stormtrivs här. På det 252 fotbollsplaner stora campuset huserar ca 38 000 studenter från över 100 länder.

På campusområdet hittar du butiker, caféer, banker, bar, sjukvård, apotek och mycket mer. Macquarie University har även en fantastisk idrottsanläggning med bland annat simbassäng, gym, squashbanor och basketplan.

Ta en titt själv här:

Utbildningar

I samarbete med Macquarie University erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer.
  • Bachelor’s Degree – 3 år.
  • Master’s Degree – 1 till 2,5 år.

Läs mer om utbildningarna på Macquarie University.

Spana in Macquarie University i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Sydney är helt fantastisk! En stad som har allt! Stränder, citypuls och natur kombinerat med alla fantastiska människor är hel oslagbart.

– Caroline T, Study Abroad

Campus är otroligt stort och vackert. Det finns stora parker att gå runt i, ett enormt gym, ett av Sydneys största bibliotek samt ett stort shoppingcentrum precis bredvid campus. Det finns personal som är hjälpsamma med allt överallt och hela ansökningsprocessen var felfri för mig! Helt enkelt så tycker jag att det är väldigt bra än så länge.

– Amy J, Study Abroad

Undervisningen har fungerat bra, men det är väldigt mycket på kort tid. Så det kan bli lite stressigt ibland men det fungerar. Är super nöjd med Sydney och Macquarie University!

– Kevin G, Bachelor of Business Administration

Studera i Sydney

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer
Studera i Australien

Studera i Australien

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Alexia Holse, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan