Studera i USA - Studera i New York

Berkeley College

Studera på Berkeley College i New York

Berkeley College är det perfekta valet för dig som vill studera utomlands mitt i världsmetropolen New York. Berkeley College är ett Business College där du kan läsa yrkesinriktade utbildningar på 2 till 4 år inom ämnen som Business, Fashion Marketing och Management. Praktik ingår dessutom i utbildningarna, det finns också möjlighet att läsa en eller två terminer som Study Abroad-student vid colleget. Kommer du direkt från gymnasiet kan det finnas möjlighet för dig att tillgodoräkna kurser från gymnasiet och därmed förkorta din studietid.

Berkeley College har funnits sedan 1931 och är ett mycket populärt college i New York. Här läser studenter från hela USA tillsammans med internationella studenter från över 100 olika länder. Klasserna är små och mycket uppmärksamhet ges till varje enskild student. Lärarna har professionell erfarenhet kombinerat med goda akademiska kvalifikationer.

4 skäl att studera på Berkeley College

  • Unik chans att studera utomlands i hjärtat av New York.
  • Möjlighet att tillgodoräkna dig kurser från gymnasiet och därmed förkorta din studietid.
  • Möjlighet att göra din Bachelor på 3 istället för 4 år.
  • Internship ingår i din utbildning.

Utbildningar som ger jobb på flera olika campus

Utbildningarna på Berkeley College gör dig väl förberedd inför yrkeslivet. Berkeley College har ett nära samarbete med många olika företag och den sista terminen innehåller arbetspraktik (internship). Över 90% av studenterna som tar examen från Berkeley får jobb inom det ämnesområde som de är utbildade för. Skolan kan även hjälpa dig att hitta ett arbete efter det att din utbildning är klar.

Totalt läser ungefär 5000 studenter på Berkeley varav 900 är internationella. Skolan har sju olika campus i New York och närliggande New Jersey. Midtown Manhattan Campus på East 43rd Street är skolans största och mest populära. Här läser cirka 1700 studenter i två byggnader i närheten av Grand Central Station och Fifth Avenue.

Utbildningar

I samarbete med Berkeley College erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer.
  • Associate’s Degree – 1,5 till 2 år.
  • Bachelor’s Degree – 3 till 4 år.

Läs mer om utbildningarna på Berkeley College.

Spana in Berkeley College i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Studera i New York

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer

Studera i USA

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Ella Reuterswärd, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan