Studera i USA - Studera i New York

Berkeley College

Studera på Berkeley College i New York

Berkeley College är det perfekta valet för dig som vill studera utomlands mitt i världsmetropolen New York. Berkeley College är ett Business College där du kan läsa yrkesinriktade utbildningar på 2 till 4 år inom ämnen som Business, Fashion Marketing och Management. Praktik ingår dessutom då också i programmen. Det finns även möjlighet att läsa en eller två terminer fristående kurser (Study Abroad) vid skolan. Study Abroad passar både för dig som kommer direkt från gymnasiet men också om du redan studerar på ett universitet i Sverige och vill tillgodoräkna dig kurserna i en svensk examen. Det kan också finnas möjlighet att tillgodoräkna kurser från gymnasiet och därmed förkorta studietiden om du väljer att läsa ett helt program på Berkeley.

Möjlighet att få scholarship på upp till 50% av din kursavgift. Läs mer om vilka stipendium som erbjuds här.

4 skäl att studera på Berkeley College

  • Unik chans att studera utomlands i hjärtat av New York.
  • Möjlighet att tillgodoräkna kurser från gymnasiet och därmed förkorta din studietid.
  • Möjlighet att göra din Bachelor på 3 år istället för 4.
  • Internship ingår i din utbildning om du läser en hel degree.

Ett college med lång historia

Berkeley College har funnits sedan 1931 och är ett mycket populärt college i New York. Här läser studenter från hela USA tillsammans med internationella studenter från över 100 olika länder. Klasserna är små och mycket uppmärksamhet ges till varje enskild student. Lärarna har professionell erfarenhet kombinerat med goda akademiska kvalifikationer.

Utbildningar som ger jobb

Utbildningarna på Berkeley College gör dig väl förberedd inför yrkeslivet. Berkeley College har ett nära samarbete med många olika företag och den sista terminen innehåller arbetspraktik (internship). Över 90% av studenterna som tar examen från Berkeley får jobb inom det ämnesområde som de är utbildade för. Skolan kan även hjälpa dig att hitta ett arbete efter utbildningens slut.

Totalt läser ungefär 5000 studenter på Berkeley College varav 900 är internationella. Skolan har sju olika campus i New York och närliggande New Jersey. Midtown Manhattan Campus på East 43rd Street är skolans största och mest populära. Här läser cirka 1700 studenter i två byggnader i närheten av Grand Central Station och Fifth Avenue.

Se videon nedan för att få veta mer om Berkeley College och vad studenten och incluencern Louise Jorge tycker om skolan.

Utbildningar

I samarbete med Berkeley College erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer.
  • Associate’s degree – 1,5 till 2 år.
  • Bachelor’s degree – 3 till 4 år.

Läs mer om utbildningarna på Berkeley College här.

Spana in Berkeley College i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Det finns inga enkla vägar att gå. Livet är alltid lite stressigt och det kan vara svårt att varva ner. Men missförstå mig inte, jag älskar staden och jag ser mig själv leva ett liv här.

– Jennifer D, Bachelor’s Degree i Marketing Communication

Läs studentberättelsen här!

Så om du har funderingar på att studera i New York, eller någon annanstans i USA för den delen, gör det! Man utvecklas så himla mycket som person och dessutom får man ett minne för livet.

– Angelica S, Bachelor’s Degree i Fashion Marketing & Management

Läs studentberättelsen här!

Jag fick min OPT via en kontakt här i New York. Efter mitt OPT år har jag jobbat vidare på företaget här i NY och arbetat mig upp i företaget.

– Ella S, Bachelor’s Degree i Business Administration

Läs studentberättelsen här!

Min studietid i New York var super! Jag hade de två bästa åren och början på min karriär och liv här i New York.

– Emilia K, Associate Degree

Läs studentberättelsen här!

Studera i New York

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer

Studera i USA

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer