Study at the beach

Studera i USA - Studera i Kalifornien, Studera i Los Angeles

California State University Long Beach

Studera på California State University Long Beach

CSU Long Beach i Los Angeles är ett klassiskt amerikanskt universitet med riktigt bra studentliv och ett otroligt trevligt och fint campus. Det är rankat som ett av de främsta California State Universities och området bland det bästa vädret i Kalifornien. Här finns omkring 37 000 studenter från ungefär 100 länder vilket skapar en dynamisk och livlig atmosfär. Det här är helt enkelt en skola där man trivs!

Förutom hög nivå på utbildningen har du på CSU Long Beach också några av Kaliforniens bästa stränder runt hörnet, inte minst om du gillar att surfa. När du pluggar på “The Beach” som universitetet kallas kan du räkna med 345 soldagar om året. Long Beach är en egen välmående stad i södra Los Angeles-området och här har du förutom den långa stranden med just namnet Long Beach nära till några av Los Angeles bästa och trevligaste stränder som exempelvis Huntington Beach, Redondo Beach och Newport Beach i Orange County.

4 skäl att studera på CSU Long Beach

  • Stort utbud av program och kurser.
  • Bo i den fina, avslappnade södra delen av Los Angeles-området.
  • 9 km lång strand som erbjuder surfing i världsklass. Flera av Los Angeles finaste stränder i närheten.
  • Ett av Kaliforniens finaste campus med trevlig stämning och mycket aktiviteter.

Livligt, modernt campus och nära till allt

CSU Long Beachs campus är både stort och fint och våra studenter stortrivs! Förutom att utbudet av aktiviteter är stort på campus finns det dessutom flera pooler samt beachvolleyballplaner. Självklart finns även fina tennisbanor samt en stor, supermodern träningsanläggning där du som student kan träna gratis. Skolans pyramidformade arena är ett riktigt landmärke som man ser från långt håll och här skriker studenterna ”Go Beach” när det är dags för match. Missa inte det!

Från campus går det en direktbuss som tar dig ner till den nästan milslånga stranden på några minuter. Det tar inte heller lång tid att cykla eller gå ner till stranden. Vill du åka till Downtown Los Angeles eller till exempelvis Santa Monica, Venice Beach eller Hollywood kan du utan problem göra det över dagen också.

Utbildningar på CSU Long Beach

Det finns ett brett utbud av program och kurser du kan läsa. Programmet Study Abroad at The Beach är speciellt framtaget för internationella studenter och passar perfekt för dig som vill studera 1 eller 2 terminer.  

I samarbete med CSU Long Beach erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer
  • Bachelor’s degree –  4 år
  • Master’s degree – 1 till 2 år

Läs mer om utbildningarna på CSU Long Beach här.

Spana in California State University Long Beach i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Ställ en fråga/Ansök här!

Det händer alltid nånting i LA och det finns alltid saker att göra, vilket jag älskar.

– Anna L, Study Abroad

Läs studentberättelsen här!

Det bästa med skolan var att det kändes familjärt (trots att det är en skola med över 30.000 studenter) och att det fanns väldigt mycket olika klasser att välja på.

– Olivia A, Study Abroad

Läs studentberättelsen här!
Palmer och solnedgång

Läraren kommer in första dagen och säger ”jag gör inte det här för pengar, rättare sagt så förlorar jag pengar varje gång jag kliver in i denna salen. Jag är här för att jag älskar att dela med mig utav mina erfarenheter och att lära ut till andra”. WOW!

– Filippa B, Study Abroad

Läs studentberättelsen här!
csu long beach pyramid arena

Studera i Los Angeles

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer
Studera, plugga i Los Angeles i Kalifornien på blueberry.nu

Studera i USA

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Filippa Denkert, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan