Santa Monica College Campus

Studera i USA - Studera i Kalifornien, Studera i Los Angeles

Santa Monica College

Studera på Santa Monica College

Santa Monica College (SMC) i Kalifornien har i många år tagit emot flest svenskar av alla skolor i hela USA och det är inte så konstigt. Ett av skälen är naturligtvis det fantastiska och svårslagna läget i världsberömda stadsdelen Santa Monica, i storstadsområdet Los Angeles. Dessutom erbjuder Santa Monica College ett stort urval av spännande kurser till bra priser. Som om inte det var nog kan du som student på Santa Monica College ofta fortsätta dina studier på universitet i Kalifornien, bland annat UCLA

Läs en av alla studentberättelser från våra tidigare studenter på Santa Monica College. 

Santa Monica College logo på blueberry.nu

4 skäl att studera på Santa Monica College

  • Campus ligger endast en kort promenad från stranden i Santa Monica
  • Nära till Hollywood, Beverly Hills och Venice Beach
  • Stort utbud av program och kurser till förmånliga priser
  • Du har stor chans att bli antagen även om du saknar fullständiga gymnasiebetyg

Populära stadsdelen Santa Monica

Santa Monica är en av Los Angeles populäraste och tryggaste stadsdelar. En avslappnad småstad mitt i världsstaden. Här ligger en av Los Angeles bästa och bredaste stränder krönt av en stor pir med sitt tivoli som blivit något av en symbol för Santa Monica. Här finns också restauranger, uteställen, teatrar, biografer, museum samt utmärkt shopping på the Third Street Promenade. Venice Beach med sin berömda boardwalk ligger en kort promenad bort.

30 000 studenter på Santa Monica College

Colleget har cirka 30 000 studenter varav 3 000 är internationella. Inom campusområdet hittar du caféer, bibliotek, bokhandel, gym samt en pool. SMC har cirka 70 olika studentklubbar och för dig som är sportintresserad kan du utöva olika aktiviteter som basket, fotboll, tennis, friidrott, simning, volleyboll och vattenpolo.

Perfekt grund för fortsatta studier

Santa Monica College är ett community college vilket innebär att du kan läsa de första två åren av en Bachelor’s degree här. Colleget har transferavtal med bland annat UCLA, CSU Long Beach och CSU Northridge där du sedan kan fortsätta dina studier. Många amerikanska studenter inleder sin högskoleutbildning på ett community college där man får en bra utbildning för betydligt mindre pengar än om man läser på ett universitet alla fyra åren. Läs mer om tillgängliga utbildningar på SMC här.

Fritiden i Los Angeles

Blueberrys studenter på Santa Monica College älskar att det finns så mycket att göra utöver studierna. På helger och fritid kan studenterna utforska allt som LA har att erbjuda: Hollywood, berömda Sunset Boulevard, Disneyland, exklusiva Rodeo Drive och filmstjärnornas bostadsområde Beverly Hills. Har du drömt om att bo mitt ibland stjärnorna i Los Angeles, då är Santa Monica platsen för dig. Läs mer om boende för SMCs studenter här.

Utbildningar på SMC

I samarbete med Santa Monica College erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer
  • Certificate – 1 år
  • Associate’s degree – 2 år
  • Bachelor’s degree inom Interaction Design – 4 år

Läs mer om utbildningarna på Santa Monica College här.

Spana in Santa Monica College i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Intresseanmälan till SMC  Ansök till SMC nu

Santa Monica är absolut ”the place to be”. Santa Monica är en otroligt fin stad och det är nära till allt! Människorna är helt underbara och det är en bra plats för studier!

– Sofie S, Associate’s degree

Jag vill säga att jag är evigt tacksam att jag flyttade till USA för att studera. Att testa sina vingar och kastas ut i världen är inget annat än berikande.

– Lisa W, Study Abroad

Läs studentberättelsen här!
Utlandsstudier i Kaliforninen lokar många, här kan du bland annat studera på Santa Monica College som Blueberry studenten Lisa har gjort.

Undervisningen har fungerat hur bra som helst och jag känner att jag har utvecklats väldigt mycket inom de ämnen jag har valt.

– Jonathan LT, Study Abroad

Gör det! Sverige, dina vänner och din familj kommer alltid att finnas kvar. Det är så värt att ta chansen och dra iväg! Jag tror verkligen att det gör mycket för ens personliga utveckling men det är också ett minne för livet.

– Elina F, Study Abroad

Läs studentberättelsen här!

Vännerna du får här kommer du att ha för livet och du får även en utmärkt utbildning. Sen att skolan ligger mitt under solen är ett extra plus!

– Erica M, Study Abroad

Läs studentberättelsen här!

Du kommer inte bara hem med en utbildning, utan du kommer också hem som en helt annan person. Du kommer att lära dig så mycket, växa i dig själv och se världen med nya ögon. Inget i hela världen kommer att kunna ersätta detta äventyr – det är verkligen ett minne för livet.

– Julia G, Study Abroad

Läs studentberättelsen här!
studera utomlands, usa, kalifornia, study abroad, blueberry student, santa monica college

Det finns ingen person jag träffat som ångrat sitt val, tvärtom! Många som bara tänkt stanna en termin stannar betydligt längre, däribland jag själv. Man växer så mycket som person och det är ett stort äventyr. Man träffar nya människor och man lär sig nya saker.

– Elin S, Study Abroad

Läs studentberättelsen här!
Studera i Santa Monica på blueberry.nu

Santa Monica är underbart! Hela LA är fantastiskt, men Santa Monica är som en mindre stad i sig och ligger vid stranden. Det känns inte lika hektiskt och galet som Hollywood eller Downtown LA.

– Moa F, Associate’s degree

Studera i Los Angeles

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer
Studera, plugga i Los Angeles i Kalifornien på blueberry.nu

Studera i USA

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Victoria Weber, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan