USA - Kalifornien, Los Angeles

Santa Monica College

Studera på Santa Monica College

Santa Monica College (SMC) i Kalifornien har i många år tagit emot flest svenskar av alla skolor i hela USA. Det är inte så konstigt. Ett av skälen är naturligtvis det fantastiska och svårslagna läget i världsberömda stadsdelen Santa Monica, Los Angeles. Dessutom erbjuder Santa Monica College ett stort urval av spännande kurser till bra priser. Som om inte det var nog kan du som student på Santa Monica College ofta fortsätta dina studier på universitet i Kalifornien, bland annat UCLA

Santa Monica College logo på blueberry.nu

4 skäl att studera på Santa Monica College

  • Campus ligger endast en kort promenad från stranden i Santa Monica.
  • Nära till Hollywood, Beverly Hills och Venice Beach.
  • Stort utbud av program och kurser till förmånliga priser.
  • Du har stor chans att bli antagen även om du saknar fullständiga gymnasiebetyg.

Populära stadsdelen Santa Monica

Santa Monica är en av Los Angeles populäraste och tryggaste stadsdelar. En avslappnad småstad mitt i världsstaden. Här ligger en av Los Angeles bästa och bredaste stränder krönt av en stor pir med sitt tivoli som blivit något av en symbol för Santa Monica. Här finns också restauranger, uteställen, teatrar, biografer, museum samt utmärkt shopping på the Third Street Promenade. Venice Beach med sin berömda boardwalk ligger en kort promenad bort.

30 000 studenter på Santa Monica College

Colleget har ca 30 000 studenter varav 3000 är internationella. Inom campusområdet hittar du caféer, bibliotek, bokhandel, fitnesscenter samt en pool. SMC har cirka 70 olika studentklubbar och för dig som är sportintresserad kan du utöva olika aktiviteter som basket, fotboll, tennis, friidrott, simning, volleyboll och vattenpolo.

Perfekt grund för fortsatta studier

Santa Monica College är ett Community College vilket innebär att du kan läsa de första två åren av en Bachelor’s Degree här. Colleget har transferavtal med bland annat UCLA och UC Santa Cruz där du sedan kan fortsätta dina studier. Många amerikanska studenter inleder sin högskoleutbildning på ett Community College där man får en bra utbildning för betydligt mindre pengar än om man läser på ett universitet alla fyra åren. Läs mer om tillgängliga utbildningar på SMC här.

Fritiden i Los Angeles

Blueberrys studenter på Santa Monica College älskar att det finns så mycket att göra utöver studierna. På helger och fritid kan studenterna utforska allt som LA har att erbjuda: Hollywood, berömda Sunset Boulevard, Disneyland, exklusiva Rodeo Drive, filmstjärnornas bostadsområde Beverly Hills. Har du drömt om att bo mitt ibland stjärnorna i Los Angeles, då är Santa Monica platsen för dig. Läs mer om boende för studenter här.

Utbildningar på SMC

I samarbete med Santa Monica College erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer.
  • Associate’s Degree – 2 år.
  • Bachelor’s Degree inom Interaction Design – 4 år.

Läs mer om utbildningarna på Santa Monica College.

Spana in Santa Monica College i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Intresseanmälan  Ansök nu

Los Angeles

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer

USA

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Ida Dahl, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan