Blueberries

Om Blueberry College & Universitet

Om Blueberry College & Universitet –
och varför vi är gratis.

Alla vi som jobbar på Blueberry har en stor passion för utlandsstudier. Vi vet av egen erfarenhet vilken stor och fantastisk upplevelse det är att studera utomlands. Nu vill vi hjälpa dig att uppleva samma sak. Vi erbjuder kostnadsfri studierådgivning, tips och information och hjälper dig välja rätt college eller universitet ur vårt stora utbud. Vi hjälper dig sen kostnadsfritt genom hela ansökningsprocessen. Blueberry gör det helt enkelt lättare för dig att ta steget och plugga i ett annat land.

Hos oss får du träffa personer som själva studerat inom olika ämnesområden som Business, Marketing, PR, International Relations, Media & Communication, Counselling (Yrkesvägledare), Music och Human Resource Management. Vi har studerat i USA, Australien, England, Spanien, Etiopien och flera andra länder.

Vi besöker många av våra utländska college och universitet varje år för att kunna ge dig så omfattande hjälp som möjligt innan du tar ett beslut om vad du vill studera och var någonstans. Vi känner våra skolor väl och vet vad som kommer passa just dig.

De utländska universiteten och collegen vill ha studenter från hela världen och samarbetar lokalt med oss i Sverige. Genom vår expertis får svenska studenter detaljerad information om vilka olika möjligheter det finns för dig som vill läsa utomlands. Vi jämför olika program, kurser och utbildningssytem. Vi ger tips och råd kring CSN, boende, försäkringar med mera. För dig som vill träffa andra studenter ordnar vi events innan avresan.

Våra partneruniversitet finansierar vår verksamhet och är en integrerad del av deras service, därför är det helt gratis för dig att anlita oss.

Blueberrys historia

Vi som grundade Blueberry; Eva Axelsson Engström, Stefan Engström och Ingvar Dyrseth, var först i Sverige med att etablera nära kontakter med utländska college och universitet och kostnadsfritt kunna hjälpa ett stort antal svenska ungdomar som ville studera utomlands. Året var 1992 och företaget hette då World Wide Education. Nästan 30 år senare har vi massor av erfarenhet av utlandsstudier och vi har lärt känna många nära samarbetspartners i hela världen. De jobbar med stor passion på allt från prestigefyllda universitet som Columbia University i New York och UCLA i Kalifornien till mindre yrkesinriktade skolor som JMC Academy i Australien.

De är oerhört måna om att ge dig massor av kunskap och oförglömliga upplevelser så att du växer som människa. Upplevelser som gör dig förvånad och överraskad. Upplevelser som gör att du får en nära vänskap med människor som bor mycket långt bort. Upplevelser som samtidigt ger dig ett vässat CV och ett försprång på arbetsmarknaden.

All vår hjälp i hela ansökningsprocessen är kostnadsfri och vi arbetar på uppdrag av de universitet och college som finns presenterade här på hemsidan.

Kontakta oss 
Medarbetare
Lediga jobb
Press & Nyheter
Blueberrys integritetspolicy